Acasă Actualitate CNSAS a publicat 56.468 de fișe de domiciliu obligatoriu

CNSAS a publicat 56.468 de fișe de domiciliu obligatoriu

DISTRIBUIȚI

Colegiul Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii anunţă demararea postării unui număr de 56.468 Fişe de Domiciliu Obligatoriu pe site-ul instituţiei. Aceste documente emise de fosta Securitate atestă măsura abuzivă a strămutării unor persoane, ilustrând modul în care a fost limitată libertatea de circulaţie şi au fost încălcate drepturile fundamentale ale omului de către regimul totalitar comunist.

Prin decizia publicării acestor materiale arhivistice, instituţia oferă un suport documentar în special beneficiarilor Legii 130/2020 pentru completarea art.5 din Decretul-lege 118/1990 privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate din motive politice de dictatura instaurată cu începere de la 6 martie 1945, precum şi celor deportate în străinătate ori constituite în prizonieri, cât şi cercetătorilor interesaţi în documentarea numeroaselor cazuri de represiune politică.

În vederea consultării Fişelor de Domiciliu Obligatoriu puteţi accesa următorul link http://cnsas.ro/fise_cartoteca.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.