Acasă Actualitate CNSC dă peste cap manevrele lui Firea: a decis ca procedura de...

CNSC dă peste cap manevrele lui Firea: a decis ca procedura de atribuire pentru autobuze să fie reluată

DISTRIBUIȚI

În ultimele două zile, Gabriela Firea a încercat din răsputeri să influențeze decizia pe care Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor urma să o ia, dar nu a reușit. Prin decizia din 24 octombrie 2017, însumând nu mai puțin de 158 de pagini, CNSC a decis reluarea procedurii de atribuire de către Primăria Capitalei și remedierea documentației de atribuire pentru cele 400 de autobuze pe care municipalitatea voia să le achiziționeze. Licitația era suspendată deja de CNSC dar acum Firea trebuie să reia procedura de atribuire.
La contestațiile mai multor societăți, CNSC a stabilit ca ilegale condițiile puse de oamenii Gabrielei Firea referitoare la:
-dimensiunile maxime admise pentru fiecare dintre cele trei tipuri de autobuze. Noi am arătat că un producător nu a putut participa pentru că autobuzele sale erau mai lungi cam cu un rimel decât cerința.
– condițiile tehnice eliminatorii prin care autobuzele trebuiau dotate cu un echipament de numărare a călătorilor cu o precizie de 99%
– condițiile tehnice eliminatorii privind repartiția sarcinilor pe cele două punți.

După ce ziarul Curentul a dezvăluit că Autobuzele fabricate în România nu corespund cerințelor lui Firea și licitația era cu dedicație pentru Mercedes, Firea a amenințat cu procese, mințind că ANAP a avizat caietul de sarcini, ceea ce e interzis prin lege.

Citește și

Singurul producător român de autobuze: am pierdut o licitație pentru că prețul nostru a fost prea mic, la București nu putem participa

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.