Acasă Actualitate Finul din Vaslui al lui Tudorel Toader, impus șef în CSM, înjură...

Finul din Vaslui al lui Tudorel Toader, impus șef în CSM, înjură și jignește după care afumă cu tămâie locul. Acesta încasează 13.600 lei lunar

DISTRIBUIȚI

Finul ministrului Justiției, consilierul juridic Marius Daniel Tudor, este șef al Serviciului Programe Europene si Internaționale din cadrul Direcției Afaceri Europene, Relații Internaționale și Programe a CSM, funcție pe care o ocupă prin delegări succesive. Pentru a-i face loc lui Tudor, candidatura pe funcție unei judecătoare a fost respinsă după ce, în iunie 2017, detașarea acesteia în CSM a fost încetată de ministrul Justiției. Anca Maria Stoica, judecător în cadrul Judecătoriei sectorului 2, din septembrie 2009 detaşată la MJ ca director al Direcţiei afaceri europene şi drepturile omului gestionând dosarul MCV, prin pregătirea rapoartelor periodice de progrese ale României către Uniunea Europeană și-a depus candidatura pentru acest post dar dosarul său a fost respins în 14 septembrie, menținându-se, din nou, delegarea lui Tudor începnd cu data de 4 octombrie 2017.
Deși Marius Daniel Tudor a picat admiterea la INM, a reușit să ocupe prin delegare această funcție importantă din CSM, CV-ul său nefiind public. Ca și consilier juridic asimilat magistraților, Marius Daniel Tudor are un salariu de 10.900 de lei pe lună și beneficiază de decontarea unei chirii de 600 de Euro lunar că doar n-o să stea pe banii statului într-o garsonieră!
Tudor a beneficiat de delegare după delegare la fiecare trei luni, deși împotriva lui au existat plângeri ale colegilor prin care acesta este acuzat că folosește expresii jignitoare despre personalul de execuție și de conducere din instituție: „bou, dobitoc, handicapat, oligofren, CFR-ist, vițel și tractorist”, „oligofrenul și cocostârcul să se ducă în morții lor” și să-l lase pe el în pace, „ia mai du-te-n p***da mă-tii”. Disperați, colegii de serviciu l-au și înregistrat pe Marius Daniel Tudor cum înjură și jignește, fiind pregătiți să facă publice înregistrările.
Totodată oamenii din CSM se plâng că „atmosfera de lucru este toxică, prin batjocorirea permanentă a membrilor CSM, a secretarului general al CSM și a colegilor din cadrul CSM și a INM prin utilizarea repetată a unor porecle sau apelative batjocoritoare, precum: pitica, midget, dorel, bădița, tovărășica, șchioapa, șchioapa mustăcioasă, cocostârcul, ciclopul, năsoasa, grasa, țăranca, gâfâita, porky face, flaușatul”

Dar cel mai supărător, spun angajații, este mirosul înecăcios de tămâie pentru că Tudor practică „afumarea în mod repetat cu tămâie” a birourilor acesta având niște dispozitive speciale pentru această activitate (vezi foto). Oare se respectă cu ocazia asta instructajele PSI și SSM la locul de muncă?
Bomboana pe colivă, ca să menținem atmosfera religioasă, este că dl. Tudor își încheie invariabil mailurile ori cu „oricât de multă bucurie” sau „rămânem în atingere”, probabil tradus pe internet din „keep in touch”. De altfel, originalitatea finului lui Tudor nu poate fi contestată: este inițiatorul singurului demers din România, unic prin natura lui…, acela de a refuza fonduri europene, băgate în traistă de Uniunea Europeană. Opera finului lui Toader este descrisă de jurnalistul Robert Veress în ziarul Puterea în articolul „Culmea absorbției fondurilor europene. CSM refuză banii pe care i-a solicitat și i-a primit gratuit de la Bruxelles” publicat anul trecut.
Nu-i așa că e deștept tipul și merită să fie delegat pe funcție până la pensie?marius daniel tudor

95 COMENTARII

  • Un cârcotaș din Vaslui a găsit o explicație pentru sonorizarea proastă de la miting: „Asta se întâmplă când vindem toate sistemele la străini!”

   • După câteva întâlniri de taină, Liviu Dragnea și Tudorel Toader au rafinat atât de bine abuzul în serviciu încât n-a mai fost nevoie de nici un prag pentru a scăpa toată turma. Ministrul Justiției nu-ți cere să nu furi, ci să nu furi ciobănește, pe față, pentru tine și familia ta. Fură mai discret, cu mâna altuia, să nu se vadă și să nu se simtă.

    Ministrul Justiției nu-ți cere să nu furi niciodată, ci să nu furi ostentativ, la birou, în timpul orelor de program. Ai suficient timp liber să te ocupi pe îndelete, seara, la un șpriț, de șpăgi și aranjamente. Ministrul justiției nu-ți cere să nu minți, ci te apără de cei care te prind cu minciuna. Ajută-ți aproapele nu înseamnă neaparat favorizarea infractorului, dacă asta se întâmplă prin emiterea, aprobarea sau adoptarea de acte normative.

    Pe scurt, o țară membră NATO și UE răstoarnă tot ce știți despre lumea civilizată legalizând furtul.

    • Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat vineri, la Suceava, că nu a discutat la întâlnirea cu Liviu Dragnea despre remanierea sa din Cabinet, pentru că „i-ar fi fost incomod să deschidă subiectul” şi „nu ar fi fost adecvat”.

     • In provincialismul sau, dl Tudorel Toader crede ca toata lumea este foarte proasta si fiind atat de proasta inghite orice minciuna, sforarie si smecherie a domniei sale.

      In timp ce peretii instantelor mai au un pic si cad la propriu in capul judecatorilor si al justitiabililor, in timp ce parchetele au ramas fara bani, dl ministru are o singura grija: sa salveze pana la ultimul infractor.

      Si nici nu face neaparat un secret din asta. Surse din sindicatul angajatilor din penitenciare spun ca, la ultima intalnire cu ministrul, cand i-au expus toate problemele extrem de grave cu care se confrunta, acesta le-a raspuns ca asa o fi, cum zic ei, dar ca nu s-a ocupat si nici nu se ocupa de aceasta problema pentru ca are alta agenda.

     • TUDOREL A FACUT-O DE OAIE? – Motivul pentru care ministrul Justitiei se codeste sa scoata ordonanta de clasare atribuita Procurorului General Augustin Lazar poate fi o regretabila si impardonabila eroare, care prevesteste sfarsitul lui Toader la MJ.

      • „Am aflat abia după o săptămână de suspans că ordonanța de clasare invocată de ministrul justiției nu a fost emisă, confirmată sau verificată de subsemnatul în calitate de procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, astfel cum acesta a lăsat să se înțeleagă, enumerând-o ca motiv de revocare.

       Este un mod tipic de manipulare prin distorsionarea adevărului.”

      • Ordonanța este scrisă deja de Toader și se așteaptă doar dispozitivul deciziei CCR de astăzi la sesizarea lui Iordache pentru a se armoniza cu acesta.

      • Surse din anturajul grupării Dragnea, confirmate la Ministerul de Justiție, au declarat pentru Track News că este o chestiune de zile până când ordonanța de urgență privind amnistia și grațierea va fi avizată de Tudorel Toader.

       Decizia a fost luată după negocieri dure între Dragnea și Tudorel Toader, o parte din acestea derulându-se chiar în timtp ce Opoziția forța revocarea liderului PSD și a „argatului” sau, Florin Iordache”, de la conducerea Camerei deputaților.

       În schimbul trădării statului de drept, Toader a obținut de la Dragnea continuitatea mandatului la Justiție, care-i permite un statut prefențial pentru el și familie (în special pentru fiul său), dar și imunitate în fața legii, după ce va fi obligat să părăsească ministerul.

       Sursele Track News dezvăluie faptul că Toader a negociat dur mai ales pentru perioada sa post-mandat. Dragnea se va spăla pe mâini , spunând că Toader a inițiat amnistia.

       Scenariul negociat de Dragnea cu Toader va fi că OUG pe amnistie și grațiere vine de la ministerul Justiției, ca urmare a unei analize profunde, în sprijinul societății civile.

     • În cazul lui Tudorel Toader – profesor universitar doctor în Drept, fost decan, rector auto-suspendat al Universității „Al. I. Cuza“ din Iași, fost judecător al Curții Constituționale și actual ministru al Justiției – întrebarea pe care acesta nu vrea să o audă este cum a „făcut“ prima carte, cea care a stat la baza carierei sale universitare și, ulterior, a celei publice de demnitar.

      Acum câteva luni, Newsweek România atrăgea atenția că Toader și-a „epurat“ mentorul de pe coperta unui manual universitar. „Unul dintre manua­lele pe care, în propriul CV, Tudorel Toader mărturisește că l-a redactat în colaborare este «Drept penal român. Partea specială». Cea dintâi ediție a apărut în anul 1994. Alături de Toader, pe copertă se regăsește și numele lui Octavian Loghin. (…) La câțiva ani, numele lui Octavian Loghin dispare de pe manual, iar autor rămâne doar Toader. Specialiștii spun că cele două manuale diferă destul de puțin (…). Acest aspect nu i-ar fi dat dreptul să scoată complet numele celuilalt autor, decedat“, scria senior-editorul Newsweek România Petre Bădică.

      Acum, putem demonstra fără dubiu și cu probe clare că, de fapt, contribuția lui Tudorel Toader la acel volum este de doar 11%. Atât. Dar, cu doar puțin mai mult de o zecime dintr-un volum de sute de pagini, actualul ministru a ajuns conferențiar universitar și, ulterior, profesor. Iar universitarii din România și din străinătate consultați de Newsweek România o spun fără ocolișuri: la mijloc este o fraudă academică și etică.

      În ciuda unei discuții lungi față în față cu reporterul Newsweek România, Tudorel Toader a refuzat să dea explicații, invocând comploturi politice. Dar s-a lăudat cu prezența la olimpiade naționale de Economie politică înainte de 1980, în compensație.

    • Președintele Klaus Iohannis i-a cerut public demisia ministrului de Justiție, Tudorel Toader, după raportul critic al Comisiei de la veneția. Șeful statului susține că raportul Comisiei de la Veneția confirmă problemele semnalate în ultimul an în privința modificărilor legislației penale și reprezintă un semnalș fără echivoc care ar trebui luat în considerare de actuala putere pentru a nu împinge România pe o direcție incompatibilă cu valorile Uniunii Europene.

     „Președintele Klaus Iohannis condamnă ferm comportamentul iresponsabil al Ministrului Justiției care sub pretextul implementării recomandărilor Comisiei de la Veneția în cuprinsul Ordonanței de Urgență 92/2018, a inclus prevederi fără nicio legătură cu acestea, ba chiar contrare lor, de natură să sporească îngrijorarea partenerilor europeni. Președintele României menționează că acesta este un nou episod dintr-un lung șir de decizii controversate luate de acest ministru în timpul mandatului său. În acest mod, Ministrul Justiției și-a compromis definitiv credibilitatea, motiv întemeiat pentru a-și prezenta demisia din funcție”, se arată într-un cominicat al Administrației Prezidențiale.

     „Prin concluziile prezentate public, Comisia de la Veneția constată că modificările aduse legilor justiției și legislației penale bulversează întregul sistem judiciar și generează efecte negative, iar o serie de prevederi nou introduse vor avea consecințe directe asupra unor proceduri și dosare penale în care sunt implicați oameni politici. Președintele României consideră că este inacceptabil ca întreaga legislație din acest domeniu esențial pentru orice democrație autentică să fie dramatic alterată, doar pentru a-i proteja pe unii lideri politici care au probleme cu justiția”, se mai arată în comunicat.

     • Sunteți rugat să indicați sursele http(s), ca să le poată folosi și alți bloggeri, fără să mai bâjbâie (deși, pot fi găsite ușor de cei cât de cât versați).

       • Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat luni, după ce a participat la şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD, că MJ urmează să analizeze în ce măsură poate fi adoptată o ordonanţă de urgenţă pentru transpunerea articolelor constituţionale din Codurile penale, subliniind că soluţiile validate de Curtea Constituţională pot intra în „fondul activ al legislaţiei penale”.

   • Uneori se întîmplă să fiți în public și să aveți o nevoie teribilă să spuneți ceva odios de inuman. Genul de chestie care vă descalifică absolut complet ca ființă. Și care vă interzice moral să mai participați la o adunare de hominizi vag familiarizați cu civilizația. Din fericire, acum a apărut un antidot. Adăugați relaxat “S-a întîmplat în Vaslui” la sfîrșitul poveștii și brusc v-ați recuperat statutul social. Nu mai sînteți un dubios care privește Știrile de la ora 5 cu stînga pe telecomandă și cu dreapta în pantaloni (așa cum, evident, se aude că s-ar întîmpla în Vaslui). Sînteți un cetățean informat. Pe aceeași linie, vă informăm că toți cei șapte cetățeni care s-au jucat de-a Albă ca Zăpada cu o elevă și au stropit-o cu țuică să-și revină din leșin au fost eliberați din arest pentru că nu reprezintă un pericol social. Să vă mai spunem în ce județ se află judecătoria care a dat verdictul ăsta inteligent?

    • Întrebat când va fi dată ordonanţa pentru amnistie şi graţiere, Tudorel Toader a spus: „Veşnica întrebare şi veşnicul răspuns. Şi, vă repet, răspunsul pe care l-am tot dat la această întrebare este valabil şi astăzi”. În continuare, șeful MJ a refuzat să spună măcar dacă actul normativ va fi adoptat până la finalul anului.

     Un răspuns evaziv a oferit ministrul Justiției și când a fost întrebat despre OUG pentru modificarea Codurilor penale, a cărei adoptare a fost decisă în ședința de luni a Comitetului Executiv al PSD.

  • Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat marți, printr-o postare pe Facebook, că va participa la Referendum și va vota „Da”, pentru că este nevoie de copii „sănătoși și frumoși” ce au, la rândul lor, nevoie de mamă și de tată.

   „Voi participa la Referendum! Voi vota DA! Avem nevoie de copii sănătoși și frumoși, iar copii au nevoie și de mamă și de tată”, a scris ministrul Tudorel Toader pe Facebook, potrivit Mediafax.

   • Mai multe persoane participa, sambata seara, la un protest in fata Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, cerand demisia ministrului Justitiei Tudorel Toader, rector autosuspendat al institutiei, pe care il acuza ca a devenit „sluga” lui Liviu Dragnea.

    Pe fatada cladirii sunt proiectate mai multe mesaje laser, ca „Tudorele, Cetatea Moldovei iti cere demisia”.

    Protestul a inceput inainte de ora 19.00 si este organizat de Asociatia „Evolutie in Institutie” care cere demisia ministrului Justitiei, rector autosuspendat al Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi.

    Mai multe persoane s-au alaturat protestului, avand afise cu mesaje impotriva lui Tudorel Toader.

    „Dura lex sed lex, Tudorel – rector ex”, „Tudorele, Cetatea Moldovei iti cere demisia” sau „Tudorele, reset” sunt cateva dintre mesajele laser proiectate pe cladire.

    Organizatorii au precizat ca Primaria Iasi si Jandarmeria din localitate au fost anuntate despre protest.

    „Toader nu are ce cauta in aceasta universitate. Nu are ce sa caute nici in functia de ministru, sa plece. Sa inteleaga ca nu poate face legi pentru un infractor. A parut la inceputul mandatului sau de ministru ca un tehnocrat, iar multi l-au crezut. Dar s-a vazut ca pentru el conteaza doar sa fie sluga lui Dragnea”, a spus unul din initiatorii protestului.

   • Un singur oficial avea căști pentru traducere în timpul întâlnirii Jourova-Toader; este vorba fix de domnul rector, notar, profesor universitar si avocat al lui Liviu Dragnea

  • Fiul lui Tudorel Toader n-a reușit „transferul” la Iași, fiind respins la concursul pentru un post de notar

   ​Fiul ministrului Justiției, Ionuț Alexandru Toader, s-a clasat al treilea la consursul organizat de Uniunea Națională a Notarilor pentru schimbarea sediului profesional al notarilor din mediul rural în municipiul Iaşi, potrivit Ziarul de Iași.

   Potrivit sursei citate, singura care a obţinut transferul din mediul rural în municipiul Iaşi este Roxana-Adiana Cojocaru, care a obţinut nota 9,29, cu 27 de sutimi mai mult decât a primit fiul ministrului Justiţiei. A doua notă a obţinut-o Andreea Fandache: 9,17. Nota lui Ionuţ Alexandru Toader a fost mărită după contestaţii, iniţial acesta fiind notat cu 8,80.

  • „Simple precizări, contrare unor afirmaţii apărute în spaţiul public! Ministerul Justiţiei a elaborat proiectul de lege pentru modificarea Codului penal şi a Codului de procedură penală, în sensul punerii acestora de acord cu deciziile CCR, precum şi pentru transpunerea directivelor referitoare la confiscarea extinsă, respectiv consolidarea prezumţiei de nevinovăţie. Proiectul de lege a fost elaborat în limitele deciziilor CCR şi directivelor UE!”, scrie Tudorel Toader pe Facebook.

   Potrivit acestuia, pe data de 18 august 2017, Guvernul a adoptat respectivul proiect de lege, care a fost transmis către Parlament în vederea legiferării.

   • Indiferent dacă va fi remaniat sau nu, dl. prof.univ.dr. Tudorel Toader, rector suspendat al Universității “Alexandru Ioan Cuza” din Iași, nu-și va spăla în veci rușinea de a fi fost ministrul Justiției în anii în care s-a aflat la putere și a pus pe butuci România, coaliția PSD-ALDE.

    • Universitarii din Iași strâng semnături pentru demiterea lui Toader din funcția de rector după ce a fost consultant în ședința PSD. O scrisoare deschisa care urmeaza sa fie adresata Senatului Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, si in care se cere revocarea din functia de rector a lui Tudorel Toader, circula in mediul academic din Iasi, potrivit grupului civic Reset Iasi.

     • Poliţia Locală Vaslui a încheiat ancheta privind mallul din Vaslui al cărui tavan s-a prăbuşit în urmă cu câteva zile! Conform autorităţilor, au fost descoperite nereguli „deosebit de grave” la restaurantul afectat, nu atât în ceea ce priveşte structura, cât mai degrabă oferta: acesta vindea numai sucuri şi bere fără alcool.

   • Recent un tip ce se recomandă jurnalist, deși scrie la Descopera.ro, a scris un text infantil despre cum s-a săturat să tot audă că Vasluiul e un județ plin de bețivi și violatori când, în realitate, nu este așa. Și, ca argumente, aduce o listă cu personalități care s-au născut acolo, de la Cuza la Tonița.

   • Tudorel Toader evită un răspuns tranșant când e întrebat despre o adresă Ministerului Justiției privind eventualele probleme de constituționalitate ale ordonanței privind fondurile suverane, preferând să explice doar că judecătorii Curții Constituționale se pot pronunța.

    • Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a refuzat vineri sa raspunda la intrebarile legitime ale jurnalistilor despre raportul MCV sau continuarea procedurii de revocare a procurorului general, sustinand ca are in program alte activitati.

   • Îngrijorările specialiştilor şi ale presei s-au adeverit. A crescut alarmant numărul infracţiunilor cu violenţă, după ce peste 9.000 de deţinuţi au fost eliberaţi din penitenciarele româneşti, în baza recursului compensatoriu. Se întâmplă la un an de la adoptarea legii propuse de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader. La acea vreme, sindicaliştii din penitenciare au avertizat că tentativele de omor şi violurile se vor înmulţi odată cu intrarea în vigoare a actului normativ. Aproape 3.000 de noi infracţiuni cu violenţă s-au petrecut de atunci. Asta pentru că statul i-a eliberat, dar nu a luat şi măsuri pentru reintegrarea lor în societate.
    De la începutul acestui an și până în octombrie, aproximativ 11.000 de deţinuţi au fost eliberaţi din penitenciarele din România. Dintre aceștia, peste 9.000 au fost puși în libertate în baza Legii recursului compensatoriu. Rata de recidivă este între 60 și 70%, spun sociologii.
    Adică două treimi dintre ei comit din nou fapte asemănătoare pentru care au fost iniţial închişi. Comparativ cu 2017, anul acesta, după intrarea în vigoare a legii recursului compensatoriu, numărul a 4 tipuri de infracţiuni grave a crescut îngrijorător. Vorbim despre aproape 3.000 de noi fapte de tentativă de omor, viol, lovituri mortale şi loviri sau alte violenţe.

     • Formularea abuzului în serviciu declarată neconstituțională de CCR a fost scrisă de Toader, marele rahat al dreptului! Dezvăluirea este făcută de jurnalistul Liviu Avram.

      Ce scrie Avram:

      „Evaluarea lui Tudorel Toader a făcut-o azi Curtea Constituțională: noua definire a abuzului în serviciu este neconstituțională.

      Formularea a fost propusă Parlamentului de Prof. Univ. Dr. Tudorel Toader, geniu constituțional, Soare al Științelor Juridice, mare avocat și pe jumătate notar.

      Pe vremea în care mai existau oameni de onoare, mai cu seamă în armată, când vreunul făcea un lucru dezonorant, i se punea pe masă un pistol cu un singur cartuș și era lăsat singur în încăpere. Știa el ce are de făcut.

      Prin decizia de azi, CCR i-a pus pe masă lui Tudorel un pistol numit demisie. Dacă are onoare, știe el ce are de făcut. Dacă nu – nu…”

   • Fiii a doi lideri PSD au fost numiţi secretari de stat de premierul Viorica Dăncilă. Este vorba despre Tudor Buzatu, fiul şefului PSD Vaslui Dumitru Buzatu şi Remus Munteanu, fiul preşedintelui PSD Neamţ, Ioan Munteanu.

    • Scene ca-n Las Fierbinți, filmate în Vaslui, s-au viralizat pe rețelele de socializare în ultimele ore.

     O înregistrare de pe o cameră de supraveghere dintr-un sat din Vaslui i-a amuzat copios inclusiv pe străini după ce a fost preluată de mai multe pagini de Reddit.

     Imaginile publicate de userul zeg685 pe Reddit cu titlul ”Stai beat în mijlocul drumului, ce ar putea merge prost?” surprind un bărbat, cel mai probabil băut, stând în mijlocul unui drum din Vaslui. Apoi apare o dacie care tractează o căruţă cu tot cu cal și încărcată cu lemne. Mașina accelerează pe lângă bărbatul din drum iar din cauza vitezei căruța ajunge în şanţ, calul este rănit iar bărbatul din căruță se prăbușește de pe lemne pe stradă. Pe final, bărbatul din drum ajunge și el în șanț. Imaginile pe cât de bizare, pe atât de amuzante au atras reacții atât de la români, cât și de la străini.

    • Ministrul Justiției, Tudorel Toader, și-a făcut apariția la ședința de miercuri a Consiliului Superior al Magistraturii, în care s-a ales o nouă conducere, după ce șeful statului a plecat de la eveniment. Klaus Iohannis remarcase ironic absenția principalului promotor al controversatelor legi ale justițiie, criticate de societatea civilă și de partenerii externi.

     ”Ministrul justiției – înțeleg că astăzi are altă treabă decât să vă onoreze bilanțul –, principalul promotor al unor asemenea proiecte, este membru de drept al CSM și are obligația să fie cel dintâi care respectă aceste principii (conforme cu vlaorile europene-n.r.)”, declara Iohannis.

  • Cryssy, tu esti o mizerie de om, cum poti vorbi asa despre persoanele care voteaza cu un partid sau altul? fiecare este liber sa voteze dupa cum doreste! Sa jignesti pe cineva pentru cum a votat este josnic, asa ceva poate face doar o persoana cu probleme la mansarda caci nici daca faci parte din partidul advers nu poti face asemenea afirmatii! Mai exact iti recomand de urgenta sa mergi sa te consulte un specialist caci saracul de tine esti bolnav.

   • N-ai inteles. E vorba doar de cei care voteaza cu un partid! Nu exista „sau cu altul”. 🙂 Si nu e josnic sa jignesti pe cineva care a votat cu PSD, ci e josnic sa jignesti. Dar nu te-a jignit nimeni, doar a cerut un control la cap. Poate iesi bine, totusi. Nu toti pot sa aiba un coeficient de inteligenta mare.

    • Tudorel Toader a declarat că Inspecţia Judiciară trebuie să-l ancheteze pe procurorul Ionel Corbu, prim-procurorul Parchetului militar.

     Procurorul militar Ionel Corbu a declarat că „sub nicio formă actele de agresiune exacerbate nu se justificau”.

   • Ironiile la adresa moldovenilor sunt adeseori particularizate şi reduse la locuitorii judeţului Vaslui, aşa cum multe bancuri despre olteni fac referire la cei din Caracal, ca fiind reprezentativi pentru această zonă a ţării.

    • Liderul PSD Vaslui, p…lă de „treaz” ce era, scos din direct după un minut de moderatoarea de la Antena 3! Liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a comentat incoerent, sâmbătă seara, la Antena 3, violențele din timpul protestului de vineri seară din Piața Victoriei. Buzatu pare să aibă reale dificultăți de exprimare, iar după un minut și jumătate este întrerupt de moderatoarea emisiunii. Intervenția lui Buzatu a avut loc sâmbătă seara, la ora 23.24 de minute, dezvăluie G4Media.ro.

     Dumitru Buzatu: ”Eu, mă scuzați, mă auziți, eu nu vreau să explic ce s-a întâmplat aseară, dar vreau să explic ceea ce se poate întâmpla legal. Într-un context, toți cei care vor să se exprime au dreptul consacrat legal să facă treaba aceasta. Dacă dintre aceea, unii înțeleg că trebuie să exceadă treburile aceasta, să fie … (ininteligibil) să facă alte treburi, atuncea eu nu prea am ce să spun din locația în care mă aflu …și să le dau sfaturi. Eu aș putea să le dau sfaturi să acționeze….”
     În acest moment, moderatoarea îl întrerupe și îi mulțumește pentru intervenție.

   • Dacă în mod normal ti-as da dreptate ,in privinta votului pro-psd zic pas. Spune-mi te rog un singur lucru pozitiv din câștigarea alegerilor de către psd. Treci peste sporirea averilor membrilor marcanți ca aia nu se pune la realizări. Despre ce vorbim? Esti membru psd? Schimba-ți opțiunea politica pana nu e prea târziu. Sper ca partidul ala sa fie distrus odata cu membrii si simpatizanții lui. Merita din plin asta după cat rau a facut poporului ,si in general României!

   • Ministrul Justiției, Tudorel Toader, spune că raportul MCV prezentat ieri de Comisia Europeană are „iz politic”, că în spatele acestuia sunt „multe interese” și că folosește „standarde duble”.

    • Fostul șofer măcăie degeaba. Doar pentru clientelă.
     Va trebui să asculte de recomandările clare, concise, concrete, la obiect, ale PE și CE.

   • Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat că un act normativ privind amnistia şi graţierea nu este un act de clemenţă pe care „şi-l doresc doar unii”, transmite Agerpres.

 1. nepotism tipic de vrancean. V-am zis ca bugetarii factor de decizie sunt toti pe pile si pe spaga, colaboratori cu mafia magistraturii si securitatea SRI, altfel sunt dati afara si inlocuiti cu colaboratori, de regula ruda cuiva din mafie

  • În data de 10 august, ministrul Justiţiei a trimis o cerere către Uniunea Naţională a Notarilor Publici (UNNP) prin care a cerut preşedintelui acestei instituţii, Dumitru Viorel Mănescu, să propună Ministerului Justiţiei numirea sa în funcţia de notar public.

   Tudorel Toader a invocat faptul că are acest drept legal deoarece a activat ca judecător constituţional în perioada 2008-2016.

   Pe 13 august a fost actualizat numărul de posturi din cadrul Camerei Notarilor Iaşi, fiind adăugată o poziţie destinată unui fost judecător al Curţii Constituţionale.

   O zi mai târziu, pe 14 august, UNNP a cerut şi Ministerului Justiţiei să actualizeze numărul notarilor publici.

   Ministerul s-a conformat şi, în data de 20 august, a emis un ordin prin care a adăugat pe lista notarilor alte două locuri: unul pentru un fost judecător al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României şi altul pentru un fost judecător al Curţii Constituţionale, adică Tudorel Toader.

   Ordinul a fost semnat de secretarul de stat Nicolae Liviu Popa şi a fost publicat în Monitorul Oficial pe 22 august.

 2. @Anca, @Cryssy: Nu li se face (si nu se va face) nici un control Psihologic si Psihiatric, o evaluare periodica (la 6, 12 luni) cum se inimpla in alte state de pe acesta planeta; numai la noi, nu. Pai vrei ca 99,9% din cazaturile politice sa li se evidentieze ca sufera: de tulburari de comportament, de schizofrenie, de inclinatii spre sadism, isterie, paranoia si alte inclinatii deviante… si boborul sa constietizeze acest lucru ?
  Aceste maimute savante isi inchipuie ca intreaga tara este supusa Lor, a unor mentalitati de bazar, orientale. Stapinii Romaniei n-au nevoie de medici, profesori, oameni de cultura, doar de: de militieni, securisti si procurori ! Restul sint… resturi.

    • Liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu s-a făcut de râs în direct la televiziune. Într-o intervenție prin telefon la Antena 3, Buzatu a fost nevoit să vorbească despre protestele din Piața Victoriei de vineri, 10 august.

     Numai că, în timp ce se chinuia să se facă înțeles, toți cei din platou și realizatoarea emisiunii și-au dat seama imediat că vasluianul este sub influența alcoolului și au pus capăt repede intervenției telefonice.

 3. Asta-i cu manta.
  Omul e ortodox practicant si ii deranjeaza pe unii. Se ineaca de la tamaie? Sau le alunga amantii si sponsorii unora din justitie?
  Si ptr ca intamplator am habar de fonduri europene, ce legatura e intre MCV si fonduri??? Ce sa faca un magistrat la fonduri europene si proiecte?

 4. Asta-i reluarea dictaturii proletariatului din 1957 cand toti analfabetii erau pusi in functii importante sa dea cu parul pe cei care aveau pregatire si minte. Se intoarce roata comunista… vedeti panaramele din guvernul actual… IDEM

 5. Alex Toader, fiul ministrului de Justiției, este deranjat de faptul că studenții de la Facultatea de Drept din Iași, unde tatăl său a fost decan, doresc să protesteze împotriva modificărilor legilor justiției și ale Codului Penal.

  Platforma „Corupția Ucide” a prezentat cum fiul lui Tudorel Toader a dat report la postarea celor din „Liga Studenților din Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași” în care era anunțat evenimentul cu ieșirea la protest.

  • Toţi liderii PSD din comune, oraşe şi municipii au fost convocaţi de către liderii judeţeni la o şedinţă de urgenţă în cadrul căreia au fost puse la punct detaliile deplasării de la Bucureşti. Astfel, fiecărui lider de comună i s-a trasat sarcina de a asigura prezenţa la Bucureşti a cel puţin 20 de persoane.

  • Rafuială ca la VASLUI. Două fetițe și-au smuls părul din cap – O elevã de 14 ani, din clasa a IX-a, si-a snopit în bãtaie o colegã, de aceeasi vârstã, tãbãrând pe ea cu pumnii si picioarele. Totul s-a petrecut în vãzul celorlalti colegi, care unii dintre ei, s-au grãbit sã filmeze, în loc sã sarã sã le despartã. Bãtãusa se numeste Emilia N. Aceasta i-a aplicat un picior în cap victimei, care a lesinat pe loc si nu a mai putut opune nici o rezistentã, informează colegii de la ziarul vasluian Vremea Nouă.

  • Un consilier local PSD dintr-o comună vasluiană este acuzat că a bătut un localnic care a distribuit pe Facebook imagini cu maşina înmatriculată cu numere „M…PSD”, relatează Mediafax. „Când toată ziua înjuri, insulţi, jigneşti, trebuie să te aştepţi la asemenea reacții”, spune liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu.

 6. VORBA DOMNULUI CLASIC IN VIATA ; PSD = PARTID DE NEPOTISME SI DE CUMETRIIIII???/ CLASICUL IN VIATA SE NUMESTE DOMNUL PRESEDINTE ION ILIESCU CARE I SE CUVINE – VINA CIND NU IA INLATURAT LA TIMP .RAMINEA IN ISTORIA RECENTA AL STATULUI , DIN CE IN CE M-AI SLABIT CARE SE NUMESTE ROMANIA !!!!!!!!

 7. DA. SA SE FACA SAPATURI SI CU SIGURANTA ACEST FIN A DOMNULUI MINS DE JUSTITIE TUDOREL TOADER VA DEVENI CU SIGURANTA NEPOT DE LA SORA SAU FRATE ????????

  • Bănuielile că Tudorel Toader ar vrea să-şi pună pilele în fruntea DNA sunt din ce în ce mai puternice! În această dimineaţă, ministrul a anunţat că la concursul pentru şefia instituţiei s-a înscris până acum doar Azrael Toader, nimeni altul decât motanul ministrului. Acesta a fost lăudat în repetate rânduri pe Antena 3, luju.ro şi Minimax pentru hotărârea cu care vânează ştrumfi alături de stăpânul său.

 8. MA BATE GINDUL SA CRED CUM „”””ALTA INTREBARE „””””cu numele de fost min .de justitie IORDACHE CU STUDI FACUTE LA 25 DE KM . DE IASI ,IN ( AMONTE ) PE RIUL PRUT SE AFLA UN ORASEL CA SI PASCANI ,CARE SE NUMESTE ”BALTI ”UNDE ACEST ”ALTA INTREBARE A ABSOLVIT STUDI SUPERIOARE DE DREPT LUCRU CARE A CONTRIBUIT SA FIE MINISTRU DE JUSTITIE ,DUPA CARE SA CIOPIRTEASCA CODURILE PNANE SAU ORDONANTA 13 ”SI IN CONTINUARE LEGILE JUSTITIEI .MA INTREB RETORIC DE CE ACEST INDIVID NU A VRUT SA STUDIEZE IN ; GERMANIA ,FRANTA ,OLANDA ,VENETIA CARE ERAU F F F F F CREDIBILE PENTRU DOMNIA SA ,TARA SI POPOR .RUSINE SA VA FIE .BALTI – IASI – VASLUI . SE POT CONSTATA COINCIDENTE .

  • ca sa fiu mai exact in acest orasel BALTI SA NASCUT SI SA FACUT MARE SI IN CELE DIN URMA A DEVENIT ACTUALUL PRESEDINTE AL REPUBLICI MOLDOVA COMUNISTUL IGOR DODON CARE ESTE OMUL DE CASA A LUI PUTIN ORAS IN CARE DOMNUL ”’ ALTA INTREBARE ”IORDACHE” ”GROPARUL ” JUSTITIEI DIN ROMANIA ”A DEVENIT PRIN STUDIILE DE DE DREPT DE LA BALTI MINISTRU DE JUSTITIE DIN ROMANIA .??????????????????MA INTRB ??? A CONTRIBUIT SI DODON ????????

 9. Poliţiştii din Vaslui au demarat căutările în cazul unui adolescent de 15 ani care a fost răpit, joi, de persoane necunoscute, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR). Potrivit sursei citate, băiatul a fost luat din autoturismului tatălui său, după ce acesta din urmă a fost lovit de către două persoane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.