Acasă Actualitate „Colonelul Beria” taie și spânzură la Garda de Mediu

„Colonelul Beria” taie și spânzură la Garda de Mediu

DISTRIBUIȚI

Garda Națională de Mediu (GNM) este martora unor repetate încercări de "epurare" a adversarilor PNL și de promovare în prima linie a GNM a fidelilor noului șef al instituției, Octavian Popa.
Comisarul general al Gărzii Naționale

de Mediu, Octavian Popa, "alintat" de prieteni "Popicu", este fruntaș liberal local, fiind președinte al organizației județene Tulcea și fost viceprimar al orașului reședință de județ până acum câteva luni. Debutând  politic ca șef de cabinet parlamentar al deputatului PNL Crin Antonescu, Octavian Popa a fost promovat în poziția de comisar general la propunerea senatorului PNL Puiu Hașoti în luna mai 2007, după ieșirea PD de la guvernare.
Comisarul general al GNM este de profesie istoric, terminând facultatea în jurul vârstei de 40 de ani. Potrivit informațiilor noastre, Popa este un admirator înfocat al colonelului Beria (colonel în subordinea fostului conducător sovietic Iosif Stalin, care și-a eliminat prin teroare toți adversarii, n.r.).
Surse din interiorul GNM ne-au declarat că, din primele zile ale mandatului său, Popa a încercat să își asigure liniștea în fruntea instituției prin trimiterea la Comisia de Disciplină a membrilor nemulțumiți de venirea sa la șefia GNM. Mai mult, componența Comisiei de Disciplină se pare că a fost modificată în mai multe rânduri într-o formulă agreată de Popa. Sursele noastre ne-au spus că, pentru cei care au ales să îi fie fideli lui Popa, au venit stimulente și premieri financiare pentru munca depusă în GNM, în afara drepturilor salariale lunare.
Situația actuală din Comisia de Disciplină nu este încă în totalitate pe placul lui Popa, spun sursele noastre, deoarece, deși sunt judecate 4-5 persoane, toate cu funcții de conducere, nu s-a reușit finalizarea decât a unui singur dosar. De aceea, Popa le-ar fi spus prietenilor că primii pe care îi va da afară după reorganizare vor fi cei care au promis că rezolvă situațiile din Comisiile de Disciplină dar care s-au dovedit neputincioși.

Inspecție de mediu, ba

Garda Națională de Mediu este instituția responsabilă de controlul implementării celor mai importante directive europene de mediu. Cu toate acestea, de la venirea lui Popa în GNM nu a avut loc nicio ședință sau întâlnire cu directorii sau personalul de execuție din Comisariatul General pe problematica de mediu. Din informațiile noastre, Popa intenționează să izoleze directorii și comisarii generali adjuncți pentru a dicta activitatea GNM de la cabinet, de către consilierii săi personali. Un exemplu în sensul concentrării puterii în mâinile lui Popa este Decizia 232/07.08.2007, prin care s-a interzis folosirea mașinilor de serviciu de către directorii și comisarii generali adjuncți fără aprobarea comisarului general.

Reorganizare cu dedicație

Potrivit informațiilor noastre, proiectul de Hotărâre de Guvern pentru reorganizarea și funcționarea GNM, care așteaptă spre publicare în Monitorul Oficial, îi va oferi lui Popa o libertate totală de mișcare, prin eliminarea directorilor și comisarilor generali adjuncți și, în general, a persoanelor care nu fac parte din "grupul Popa". Din informațiile noastre, echipa de încredere a lui Popa (directorul de cabinet Traian Hamza și Veronica Postoacă de la Juridic) întocmește deja liste cu personalul care trebuie mutat în teritoriu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.