Acasă Actualitate Comemorarea atentatelor de la 11 septembrie, rezervata oficialitatilor

Comemorarea atentatelor de la 11 septembrie, rezervata oficialitatilor

DISTRIBUIȚI

Memoria celor cateva mii de victive ale atentatelor ce au avut loc, cu trei luni in urma, in Statele Unite a fost omagiata si la Bucuresti. In incinta Palatului Cotroceni, s-a tinut, ieri, o ceremonie de comemorare, la care au luat parte presedintele Ion Iliescu, premierul Adrian Nastase, ambasadorul Statelor Unite la Bucuresti, Michael Guest, si ministrul de externe, Mircea Geoana.

Spre deosebire de actiunea din septembrie, atunci cand autoritatile de la Bucuresti au organizat o mare festivitate in Piata Universitatii, primarii de sector mobilizand toti angajati, ceremonia de la Cotroceni a fost mult mai simpla, ea fiind rezervata exlusiv oficialitatilor.

Inceputa in jurul orei 15.30, cu un scurt moment de reculegere, urmat de intonarea imnurilor de stat ale Romaniei si SUA. Intreaga actiune a constat in depunerea a doua coroane de flori sub steagul Americii, din partea Presedintiei si a Ambasadei Statelor Unite la Bucuresti, si rostirea a doua scurte discursuri de catre Ion Iliescu si Michael Guest.

In scurta sa alocutiune, presedintele Iliescu a declarat ca atentatele din SUA au avut doua componente, pe de o parte momentul tragic al unor actiuni teroriste primitive, iar pe de alta parte o latura pozitiva, pentru ca au trezit constiintele la scara mondiala si au impulsionat realizarea unei solidaritati internationale impotriva terorismului. De asemenea, Ion Iliescu a reitert solidaritatea Romaniei cu coalitia mondiala impotriva terorismului, apreciind ca este o datorie comuna a lumii civilizate de a se autoapara de acest flagel.

-Sa le fie tarana usoara- celor care au disparut in urma atentatelor, si-a incheiat presedintele alocutiunea.

La randul sau, Michael Guest a evocat imaginile din 11 septembrie ale avioanelor lovind turnurile World Trade Center, aratand ca, pana la urma, reteaua teroristilor este cea care a fost distrusa, iar Ussama bin Laden este cel care fuge pentru a-si salva viata. -Romania, care a pierdut si ea cetateni la 11 septembrie, este acum alaturi de noi, in apararea libertatii-, a spus Michael Guest, care i-a multumit presedintelui Iliescu pentru ceremonia de la Cotroceni.

La finalul ceremoniei de la Palatul Cotroceni au participat si cativa membri ai comunitatii americane din Romania, care au interpretat prima strofa din melodia -America, The Beautiful-.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.