Acasă Actualitate Comisia Europeană, SUA, Germania, Spania și Marea Britanie condamnă atacul armat din...

Comisia Europeană, SUA, Germania, Spania și Marea Britanie condamnă atacul armat din Franța

DISTRIBUIȚI

Comisia Europeană, SUA, Germania, Spania și Marea Britanie au condamnat miercuri cu fermitate atacul armat asupra sediului publicației franceze de satiră Charlie Hebdo la Paris, soldat cu 12 morți, relatează France Presse.

„Întreaga Casă Albă este solidară cu familiile celor care au fost uciși și răniți în acest atac”, a declarat Josh Earnest, purtător de cuvânt al președintelui american Barack Obama, citat de postul MSNBC.

„Înalți responsabili de la Casa Albă sunt în contact strâns cu omologii lor francezi (…) SUA sunt pregătite să colaboreze cu autoritățile franceze pentru a le ajuta să desfășoare ancheta”, a adăugat el.

Președintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker a condamnat la rândul său atacul, ‘considerându-l un act intolerabil, o barbarie’.

„Sunt profund șocat de atacul brutal și inuman care a lovit sediul Charlie Hebdo. Este un act intolerabil, o barbarie care ne privește pe toți, atât ca ființe umane, cât și ca europeni”, a reacționat Juncker, citat într-un comunicat.

Și Spania a condamnat atacul, ‘considerându-l un act terorist infam și laș’. „Am primit cu oroare vestea privind actul terorist infam și laș comis astăzi asupra sediului săptămânalului francez Charlie Hebdo la Paris”, a precizat guvernul spaniol într-un comunicat.

Cancelarul german Angela Merkel a condamnat la rândul său atacul, considerându-l un ‘atentat abominabil’.

Premierul britanic David Cameron a declarat că atacul este unul ‘revoltător’ și și-a exprimat solidaritatea cu Franța în lupta împotriva terorismului.

„Crimele comise la Paris sunt revoltătoare. Suntem alături de poporul francez în lupta împotriva terorismului și pentru apărarea libertății presei”, a declarat premierul britanic, într-un mesaj difuzat pe Twitter.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.