Acasă În Lume ATAC terorist într-o redacţie din Franţa: Cel puţin 11 morţi şi 10...

ATAC terorist într-o redacţie din Franţa: Cel puţin 11 morţi şi 10 răniţi

DISTRIBUIȚI

Unsprezece persoane au murit într-un atac armat, miercuri, la sediul publicației franceze de satiră Charlie Hebdo, aflat în Paris, iar alte 10 au fost rănite. Charlie Hebdo este o revistă de satiră care a publicat, în 2012, mai multe caricaturi controversate cu profetul Mohammed. Alerta teroristă a fost ridicată la cel mai înalt nivel, în zona Parisului. Preşedintele Francois Hollande a declarat este vorba de „un atac terorist”. Poliţia îi caută pe atacatori.

Două sau trei persoane care purtau cagule şi care erau înarmate cu Kalaşnikov şi cu un lansator de rachete au pătruns miercuri în redacţia publicaţiei Charlie Hebdo şi au deschis focul. Cel puţin 11 persoane, dintre care doi poliţişti, au fost ucise şi alte zece persoane au fost rănite. 10 oameni au fost ucişi în interiorul clădirii, iar o persoană a fost omorâtă în exteriorul sediului redacţiei.

Teroriştii nu au ajuns şi la celelalte etaje ale clădirii. Mai mulţi oameni s-au refugiat pe acoperiş, în timpul atacului.

Un schimb de focuri a avut loc cu poliția, iar mai mulţi ofiţeri au fost răniți.

Atacatorii au fugit imediat cu un autoturism şi sunt căutaţi acum de poliţie.

Preşedintele Francois Hollande, care a ajuns la faţa locului, a declarat că a fost „un atac terorist” şi a confirmat că 11 persoane au fost ucise.

Cotidianul 20 Minutes a reuşit să contacteze telefonic un angajat al instituţiei de presă atacate. „Este un veritabil masacru. Sunt şi morţi!”, a declarat acesta, înainte ca apelul să se întrerupă.

Contactat de AFP, caricaturistul Luz care lucrează la Charlie Hebdo a dat asigurări că s-au înregistrat victime.

Potrivit unor martori contactaţi de postul de televiziune I Tele, „ţipetele din redacţie puteau fi auzite din stradă”.

Mai mulţi poliţişti care patrulau în zonă au încercat să intervină, dar, realizând gravitatea situaţiei şi din cauză că nu erau înarmaţi corespunzător, au preferat să se retragă şi să aştepte întăriri.

Ministrul de interne Bernard Cazeneuve s-a deplasat de urgenţă la faţa locului.

Charlie Hebdo este o revistă de satiră care a publicat, în 2012, mai multe caricaturi controversate cu profetul Mohammed. Birourile reviste Charlie Hebdo au mai fost ţintă unui atac, în anul 2011. Sediul revistei a fost bombardat după ce jurnaliştii l-au „numit” pe Profetul Mohammed „redactor-şef”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.