Acasă Actualitate Comisia Orban și-a îndeplinit misiunea politică și cere urmărirea penală a Elenei...

Comisia Orban și-a îndeplinit misiunea politică și cere urmărirea penală a Elenei Udrea

DISTRIBUIȚI

Comisia Udrea propune Camerei să aprobe cererea de revocare a Elenei Udrea de la conducerea Ministerului Turismului (MT) și a Cristinei Trăilă de la șefia ANRMAP, precum și urmărirea penală a lui Udrea pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, neglijență în serviciu și conflict de interese.
Președintele comisiei, Ludovic Orban, a declarat, ieri, că raportul a fost votat în unanimitate de parlamentarii din comisie.
De asemenea, potrivit lui Orban, raportul va fi depus astăzi la Biroul Permanent al Camerei, alături de anexe.
Comisia de anchetă cere ca plenul Camerei să aprobe sesizarea Curții de Conturi pentru verificarea modului în care a fost efectuată execuția bugetară la MT, precum și pentru verificarea oportunității și legalității cheltuirii banilor publici cu ocazia evenimentului de lansare a campaniei „Romania, land of Choice“, din 5 iunie 2009, de la Paris, pentru contractele de publicitate externă la Eurosport și CNN, pentru programele „Paște în Bucovina“, „Lumină la malul mării“, inclusiv pentru concertul lui Goran Bregovici, precum și pentru toate contractele care au făcut obiectul anchetelor comisiei.
Totodată, comisia solicită Camerei să aprobe sesizarea BNR pentru cercetarea rescadențării creditului Elenei Udrea de la BRD.

Un rechizitoriu

Liderul grupului PD-L din Camera Deputaților, Mircea Toader, a declarat ieri, pentru Mediafax, că raportul comisiei Udrea prin care se cere începerea urmăririi penale a acesteia este un „rechizitoriu“ pe care PD-L îl va respinge în Biroul Permanent și în plen.
„Raportul este un rechizitoriu, al unui procuror, care o incriminează, pune articole, fără nicio motivație, spunånd: «Curtea de Conturi trebuie să găsească ceea ce spunem noi». Noi respingem acest raport categoric, pentru că este un rechizitoriu“, a spus Mircea Toader.
El a precizat că aceasta este opinia sa față de concluziile comisiei parlamentare pentru cercetarea chetuielilor din Ministerul Turimului și că va discuta și în cadrul grupului parlamentar democrat-liberal despre acest aspect.
Mircea Toader a spus că tot ceea ce apare în raportul comisiei Udrea demonstrează un singur lucru, că se dorește să se creeze o atmosferă și o presiune mediatică, în perioada aceasta de precampanie.
El a precizat că PD-L va vota împotriva acestui raport atåt în Biroul Permanent, cånd el va ajunge în dezbaterea conducerii Camerei Deputaților, cåt și în plen.

Elena Udrea: Raportul comisiei este ilegal și abuziv

Ministrul Turismului, Elena Udrea, a răspuns, ieri, acuzațiilor ce i se aduc în raportul comisiei care anchetează modul în care instituția pe care o conduce a cheltuit banii publici, susținånd că niciuna dintre concluziile prezentate de Ludovic Orban nu este nouă, ele fiind contestate de două luni încoace.
„Comisia Vanghelie condusă de Ludovic Orban și-a îndeplinit misiunea: fabricarea cu orice preț a unor acuzații penale la adresa mea. Intențiile membrilor Comisiei au fost, de altfel, devoalate și demonstrate, prin publicarea de presă a discuțiilor acestora, că aveau o singură misiune, aceea de a găsi acuzații penale la adresa ministrului Turismului, la adresa mea“, a declarat Elena Udrea.
Ministrul a precizat că nicio comisie parlamentară nu are dreptul să dea verdicte cu încadrări juridice și a reiterat că toate acuzațiile din raport denotă rea-credință și comportament abuziv și ilegal.
Ea a încheiat arătånd că s-a produs un mare derapaj de la democrație, avånd în vedere situația în care s-a ajuns, ca niște parlamentari PNL și PSD să stabilească ce e corect și ce e greșit, cine rămåne în Guvern și cine pleacă.
„PSD și PNL au înființat această comisie special pentru a avea astăzi acest rezultat. În aceste condiții, în care dreptatea a ajuns să fie stabilită prin votul parlamentarilor PNL și PSD, consider că am ajuns la un derapaj de la democrație, la un moment cånd nu mai putem vorbi de statul de drept“, a conchis Udrea.
În privința rescadențării unui credit contractat de la BRD în aceeași perioadă în care a semnat cu banca un protocol prin care instituția pune la dispoziția ministerului un clip de promovare internațională a Romåniei, în mod gratuit, ministrul a făcut trimitere la un act întocmit de Agenția Națională de Integritate, în urma unui control efectuat în cazul averii sale și din care nu rezultă eventuale încălcări ale regimului incompatibilităților și conflictului de interese și nici probe sau indicii privind săvårșirea unor fapte penale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.