Acasă Actualitate Comunitatea germană de business îngrijorată de decizia majorării pensiilor cu 40%

Comunitatea germană de business îngrijorată de decizia majorării pensiilor cu 40%

DISTRIBUIȚI

Decizia Parlamentului de a mări pensiile cu 40% reprezintă un risc major pentru economia României și pune în pericol relansarea economică. O nouă creștere în zonă bugetară ar trebui să fie exclusă, în condițiile în care economia suferă deja din cauza pandemiei.

Creșterea pensiilor, adoptată de Parlament în urma rectificării bugetare, duce la cheltuieli bugetare nesustenabile și la un deficit bugetar excesiv, deci la o criză financiară care va adânci și mai mult efectele actualei crize. Se pun de asemenea în pericol proiectele de investiții și așa amânate de ani buni. Un buget sustenabil ar da încrederea investitorilor în România ca amplasament investițional și ar spori competitivitatea țării.

Desigur, ne dorim cu toții, mediul de afaceri, autoritățile și mai ales angajații și pensionarii, creșterea salariilor și a pensiilor în România și un nivel de trăi mai ridicat. Dar acest lucru nu se poate face fără studii serioase de impact și fără a ține de cont de actualul context economic.

Despre AHK Romania
AHK România este reprezentanța oficială a economiei germane și totodată cea mai mare Cameră de comerț bilaterală din România. Înființată în 2002, AHK numără circa 600 de firme-membre și oferă companiilor o platformă importantă pentru networking, schimb de informații și experiențe. Prin serviciile pe care le oferă și prin evenimentele pe care le organizează, AHK România susține activ companiile germane la intrarea lor pe piața românească și este totodată partener al firmelor românești interesate de piața germană.
Mai multe informații găsiți în pagina de internet: www.ahkrumaenien.ro. Ne găsiţi de asemenea în Social Media, pe Facebook şi LinkedIn / ahkromania.

1 COMENTARIU

  1. ESTE NECESAR MULT UZ DE RATIUNE SI MORALITATE LA NIVEL NATIONAL PENTRU INLATURAREA HOTIEI SI LACOMIEI IN ADOPTAREA LEGISLATIEI SI INFAPTUIREA DREPTATII IN ROMANIA.
    PENSIILE CARE SUNT SUB NIVELULU PENSIEI MEDII DIN ROMANIA POT FI MAJORAT CU 40% SIMULTAN CU APLICAREA IN ACELASI TIMP A PRINCIPIULUI CONTRIBUTIVITATII LA NIVEL NATIONAL PENTRU CALCULUL PENSIEI EXCUS PENSIILE MILITARE SAU/SI INTERZICEREA CUMULARII DE PENSII SI SALARII de LA STAT, INTERZICEREA PRIMIRII MAI MULTOR PENSII LA ACEIASI PERSOANA (asa ceva nu exista in lume), DESFIINTAREA SALARIILOR SI PENSIILOR SPECIALE A CELOR DIN ADMINISTRATIE, PARLAMENT, CCR, Curtea de conturi, AVOCATUL POPORULUI ,ETC

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.