Home Actualitate CONSITRANS: CNADNR ne-a respins toate soluțiile

CONSITRANS: CNADNR ne-a respins toate soluțiile

DISTRIBUIŢI

Printr-un comunicat de presă trimis CURENTUL societatea de consultanță CONSITRANS anunță: „Am luat act cu surprindere si profunda indignare de comunicatul de presa din data de 11.11.2015 al Ministerului Transporturilor intitulat “Concluzii ale raportului Corpului de Control la CNADNR”, comunicat in care se profereaza acuzatii la adresa CONSITRANS.

Respingem categoric toate acuzatiile si in virtutea prevederilor Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public, am solicitat in scris domnului Ministru Iulian Matache, astazi 12.11.2015, sa ne transmita integral Raportul Corpului de Control la CNADNR, pentru a putea formula un punct de vedere cu privire la concluziile acestuia.

Tinem sa reamintim ca, fidelă obligatiilor contractuale avute fata de CNADNR, CONSITRANS a consiliat compania de stat in perioada 04.07.2011 – 15.05.2014 asupra celor mai bune soluţii tehnice care, daca ar fi fost aplicate, ar fi dus la evitarea actualei situatii dezastruoase. Solutiile propuse au fost insa respinse de catre CNADNR din motive necunoscute, astfel ca lipsa deciziei conducerii CNADNR a condus la cresterea costurilor de la 10% la 30% din valoarea contractului de proiectare si executie. CONSITRANS a derulat verificari minutioase ale proiectului si a calitatii lucrarilor efectuate de constructor pana la momentul la care CNADNR a decis abuziv suspendarea contractului de servicii de supervizare. Precizam ca toate lucrarile efectuate defectuos de catre constructor inclusiv pe portiunea de autostrada demolata in prezent sunt ulterioare datei la care ne-a fost suspendat contractul de servicii de supervizare.

CONSITRANS este o societate comerciala de prestigiu in domeniul proiectarii si supervizarii in domeniul constructiilor, in care activeaza 170 de specialisti din care 150 cu studii superioare, oameni care muncesc din greu sa isi intretina familiile si care au fost lezati grav de acuzatiile aduse in comunicatul de presa al Ministerului Transporturilor.

Noi ne-am construit o reputatie fara pata in cei 25 de ani de munca, de cand fiinteaza aceasta societate si nu putem permite nimanui sa ne denigreze activitatea.

Presedinte,

ing. Eduard Hanganu

 

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.