Home Actualitate Protest la muzeul de Istorie: coroana de pe sicriul regelui Mihai este...

Protest la muzeul de Istorie: coroana de pe sicriul regelui Mihai este doar o copie iar Margareta nu este nici măcar custodele acestei copii

DISTRIBUIŢI

Coroana de oțel a foștilor regi ai României, confecționată din vârful țevii unui tun turcesc capturat în dimineaţa zilei de 30 august 1877, în cea de-a treia bătălie din faţa Plevnei de un detaşament de dorobanţi români. Muzeul Național de Istorie ne-a răspuns ieri oficial că în aceste zile, coroana de oțel se află în „Sala Tezaurului a Muzeului Național de Istorie a României. Coroana depusă pe sicriul Regelui Mihai este o copie ce aparține Muzeului Național Peleș”. Se naște desigur o întrebare legitimă: al cărei coroane este custode Margareta, din moment ce originalul și singura copie aparțin celor două muzee din subordinea ministerului Culturii.
Mai mult, directorul Muzeului de Istorie Ernest Oberlander Târnoveanu susține că nu există prevederi legale care să permită scoaterea coroanei din muzeu. Însă o subalternă de-a sa îl contrazice și îl somează să scoată coroana din muzeu:

„Domnule Ernest Oberlander Târnoveanu, încetați ipocrizia! Nu răpiți demnitatea unui întreg popor, nu jigniți o întreagă istorie, călcând în picioare ctitori de țară, în numele “supraviețuirii” printre potentații zilei, indiferent de orientarea lor politică!
Nu invocați texte de lege și “sensibilitatea obiectului”!!!! Atunci când interesele dumneavoastră au cerut-o nu a fost nicio problemă ca “tablele de la Troesmis ” să stea festiv într-un restaurant, fără vitrine și alături de taraf! Nu invocați texte de lege atunci când, dacă e în interesul dumneavoastră, dați decizii ilegale anulate de o instanță definitivă!
Aveți puțin curaj și demnitate și, în ultimul ceas, convocați Biroul Comisiei Muzeelor și Colecțiilor, pe care tot dumneavoastră o conduceți!
Eu, Mihaela Simion, specialist de peste 20 de ani în Muzeul Național de Istorie a României, vă solicit public să organizați de urgență o “expoziție temporară” și una “itinerantă” la Palatul Regal și la Curtea de Argeș (poate așa înțelegeți!) și să respectați încoronarea în nemurire a Regelui Mihai I! Respectați poporul român!
Trimiteți Coroana de Oțel acolo unde ar trebui să fie!”, spune specialista.

Dacă Târnoveanu ar scoate coroana din muzeu cu încălcarea legii și aceasta ar fi furată sau deteriorată, omul s-ar duce la închisoare. Valabil și pentru copia scoasă din Peleș care are și este și ea o piesă de muzeu. Desigur că românii monarhiști își pot imagina că pe sicriul regelui este postată și coroana al cărei custode este Margareta.
Dar având în vedere cum a fost aclamat prințul Nicolae de monarhiștii prezenți la Palatul Regal, prințesa Margareta și Radu Duda nu au decât o singură șansă: cu sărut-mâna la domnul Dragnea să le dea 25 milioane de euro anual și ei să dea raportul Parlamentului ce-au făcut cu banii. Umilitoare situație prevede proiectul de lege! Va striga mâine mulțimea prințului Nicolae „Trăiască regele”?

3 ARII

  1. Bolsevismele au o teribila putere de supravietuire. Dl. Ernest Ober(!)lander pare sa fie una din expresiile contemporane ale acestei supravietuiri, probabil inca anesteziat de farmecul iliescian.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.