Acasă Actualitate Costache: Sunt medici extraordinari și în spitalele publice, și în cele private....

Costache: Sunt medici extraordinari și în spitalele publice, și în cele private. E garantat că nu se vor închide spitalele de stat

DISTRIBUIȚI

Victor Costache a dat asigurări că schimbările pe care Guvernul PNL vrea să le aducă în sistemul de Sănătate nu vor duce la închiderea unor spitale de stat, așa cum susțin unele sindicate.
Ministrul Sănătății a mai afirmat, pentru B1 TV, că pacientul trebuie să aibă dreptul de a decide dacă vrea să fie îngrijit în sistemul public sau la privat.
„Banii sunt ai contribuabililor, ai pacienților. Avem 5,2 milioane de contribuabili și 5 milioane de pensionari care au cotizat o viață întreagă. Acești oameni merită. De aceea, programul PNL și al președintelui Iohannis e de a pune pacientul în centrul sistemului. Realiniem legislația la o practică europeană. Știți bine că sunt medici extraordinari și în spitalele publice, și în cele private. ”, a declarat ministrul Sănătății, pentru B1 TV.

Victor Costache a mai declarat că liberalizarea programelor de sănătate prevăzută în proiectul aflat acum în dezbatere publică este în beneficiul pacienților: „Prima modificare pe care o facem pentru pacienții critici este ca și centrele private să-i poată trata”. Centrele care se angajează în așa ceva nu pot face profit, a mai spus Costache.

Întrebat dacă garantează că nu se vor închide spitalele, Costache a spus: „E garantat că nu se vor închide spitale publice!”.

Vezi VIDEO AICI.

2 COMENTARII

  1. Intrebari incomode pentru domnul ministru Doctor in medicina, Cadru didactic, Conferentiar universitar, cu 800 de participari la operatii in 15 ani, adica 4 operatii pe luna:
    Este aceasta o experienta practica care sa-l recomande drept chirurg de renume, asa cu este prezentat ?
    Cand si unde a sustinut concursul de Conferentiar universitar si care au fost contracandidatii sai ?
    Unde si cand a prestat activitate didactica universitara, pentru care este retribuit de Universitatea din Sibiu ? si care sunt studentii sau rezidentii pe care i-a invatat chirurgie ?
    La cate concursuri de ocupare a unui post de chirurg in sistemul de stat a participat cu contracandidati, concursuri adevarate … si de ce le-a picat ?

  2. Cetatenii Romaniei cotizeaza pt. sistemul public de sanaatate nu pt. cel privat. La ora actuala, sistemul public de sanatate nu are sumele necesare pt o functionare normala iar prin alocarea unei parti din contributiile cetatenilor sistemului privat, sistemul de stat va disparea treptat. Cetatenii romani sunt slab retribuiti, traiesc la limita subzistentei si nu-si pot permite in marea lor majoritate sa se trateze in sistemul privat. In concluzue: „Nu va atingeti de banii publici!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.