
Update 27.08.2023 ora 01.40:
Autoritățile au anunțat că incendiul de la Crevedia a fost lichidat, iar acum continuă căutările victimelor.
- „Cel care a decedat nu a murit din cauza incendiului, ci a făcut un infarct. A fost resuscitat aici, la fața locului, a răspuns manevrelor, dar apoi a făcut infarct din nou și a decedat.
- Situația este în dinamică. Am evitat ca oamenii să fie foarte aproape de cisternă.
- Populația a fost evacuată, a fost greu de controlat populația. La acest moment colegii vor continua să încerce să controleze situația.
- Orice incendiu cu cisterne presupune acest scenariu (de explozie), de aceea se răcesc, de aceea intervin astfel pompierii.
- Sunt trei cisterne, de aceea am cerut ca zona să fie evacuată pe o distanță de 700 de metri”.
Update ora 21.47: Patru victime sunt în continuare prinse în stație. În urma celei de-a doua explozii sunt 26 de pompieri răniți din care unul foarte grav.
Update ora 21.40: Este alertă uriașă în Crevedia, Dâmbovița! Potrivit informațiilor localnicilor, în zonă sunt mai multe rezervoare subterane, care pot exploda în orice moment.
Update ora 21.30: A fost activat Planul ALB, medicii au fost chemați de acasă.
Update ora 21:15 La aproximativ două ore distanță a avut loc o nouă explozie. Reporterii unei televiziuni se numără printre victime. Cinci pompieri primesc îngrijiri medicale.
Şase victime ale exploziei care s-a produs, sâmbătă seară, la o staţie GPL aflată pe DN 1A, în localitatea Crevedia vor fi transportate la spital în Bucureşti cu arsuri „considerabile” pe suprafaţa corpului, anunţă Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.
De asemenea, două persoane au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe din Târgovişte, ele prezentând atac de panică şi vărsături.
„Există circa opt victime, care au arsuri în grade diferite, una dintre ele cu arsuri mai serioase, adică arsuri extinse chiar, este la Spitalul de Arşi. Celelalte sunt îndrumate către spitalele care au secţii de arşi, respectiv ‘Bagdasar’ şi Floreasca. Am constituit un grup de lucru de urgenţă la nivelul ministerului – şi celelalte spitale care au secţii de chirurgie plastică vor îngriji pacienţi dacă numărul lor va fi mai mare. Examinăm şi vom lua o decizie rapidă dacă e nevoie să transferăm în străinătate unii dintre aceşti pacienţi, în cazul în care la spitalele din Bucureşti este depăşită capacitatea de intervenţie. Existau deja multe persoane cu arsuri internate din alte accidente şi nu cred că este timpul să pierdem un minut să acordăm asistenţă acestor oameni”, a declarat Rafila la Digi 24.