Acasă Actualitate Criminalii lui Marian Cozma au primit pedepse cu închisoarea pe viață

Criminalii lui Marian Cozma au primit pedepse cu închisoarea pe viață

DISTRIBUIȚI

Tribunalul din Veszprem a decis ieri condamnarea la închisoare pe viață a lui Sandor Raffael și a lui Gyozo Nemeth, ucigașii handbalistului român Marian Cozma, înjunghiat mortal în februarie 2009, în timp ce un al treilea inculpat, Ivan Sztojka, a primit 20 de ani de închisoare, potrivit MTI. Tribunalul a acceptat, astfel, cererea procurorului privind condamnarea la închisoare pe viață a principalilor agresori ai lui Marian Cozma, Sandor Raffael și Gyozo Nemeth, în incidentul petrecut într-un club de noapte din Veszprem (Ungaria), în februarie 2009, precum și solicitarea procurorului de condamnare la 20 de ani de închisoare a lui Sztojka.
Toți cei trei inculpați au fost găsiți vinovați de omucidere și lovituri cauzatoare de moarte. Judecătorul Nemeth Balazs a anunțat că Gyozo Nemeth și Raffael Sandor nu vor putea fi eliberați înainte de a ispăși 30 de ani din pedeapsă, iar Ivan Sztojka nu va putea fi eliberat mai devreme de 15 ani.
Tribunalul din Veszprem a dictat ieri și sentințele pentru ceilalți patru inculpați în acest proces. Astfel, Pal Gabor a fost condamnat la 5 ani de închisoare (procuratura ceruse 8 ani), în timp ce Bihari Csaba – la 4 ani (procuratura ceruse 8 ani), pentru complicitate la omor. Pentru aceeași încadrare, Antalik Laszlo a fost condamnat la 2 ani și 8 luni de închisoare (procuratura ceruse 7), în timp ce fosta concubină a lui Sandor, cea care conducea mașina în momentul arestării la Graz, a primit 4 ani de închisoare (procuratura ceruse 7 ani). Inițial, în acest caz au existat 27 de suspecți.

Petre Cozma: e o decizie dreaptă, deși dreptate nu se mai poate face

Tatăl fostului handbalist Marian Cozma, Petre Cozma, a declarat ieri pentru Mediafax că nicio sentință nu poate face dreptate în cazul uciderii fiului său și a precizat că speră ca decizia tribunalului din Veszprem, care i-a condamnat pe viață pe doi dintre agresori, să rămână definitivă. „Am aflat decizia tribunalului din Veszprem, m-a sunat ambasadorul dimineață. E o decizie dreaptă, deși dreptate nu se va putea face niciodată. Mai mult de atât nu se putea da însă. Sper ca această decizie să se transforme în una definitivă, deși va fi recurs după recurs“, a declarat Petre Cozma. Handbalistul român al echipei MKB Veszprem, Marian Cozma, a fost înjunghiat mortal, în 8 februarie 2009, la clubul Patriota din orașul Veszprem, în altercație fiind implicați alți doi coechipieri, Zarko Sesum și Ivan Pesici, grav răniți și ei. Handbalistul român în vârstă de 26 de ani a fost înjunghiat în inimă, fiind singurul dintre cei trei care și-a pierdut viața.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.