DISTRIBUIŢI

Atenție: sunt tot mai mulți medici care NU iau șpagă, refuzând-o ferm

Pe 20 septembrie 2023, la Institutul Marius Nasta și la domiciliile a nouă medici descindeau mascații DGA după ce tehnica audio-video montată în spital îi înregistrase pe aceștia luând mită de la pacienți, majoritatea în faze terminale. Printre inculpați se afla și creierul „fabricii de bani”, șeful de lucrări din UMF Carol Davila, chirurgul toracic Cristian Paleru, reținut și ulterior arestat preventiv pentru că primise miere, coniac, vin, găini, cârnați și plicuri cu bani. Cum arestarea i-a fost prelungită peste 30 de zile, contractul său de muncă de la Institutul Marius Nasta a fost desfăcut, Paleru pierzând locul de muncă bine plătit de la buget. Nu același lucru se întâmpla însă și la UMF Carol Davila, unde șpăgarii sunt apreciați și apărați, iar rectorul Jinga a refuzat să-l concedieze pe corupt deși acesta învățase și trei rezidenți să ciugulească din buzunarele pacienților. De altfel,  notificat despre șpăgile lui Paleru, rectorul Jinga a refuzat să sesizeze procurorii deși era obligat. Citește AICI despre omerta UMF-istan.

Rectorul Jinga a confirmat pentru CURENTUL că Paleru nu mai lucrează la UMF

Pe 12 februarie, Completul 41 specializat în corupție de la Tribunalul București a decis că acceptă acordul de recunoaștere încheiat de șeful de lucrări Paleru cu procurorii care au acceptat o pedeapsă de 3 ani cu suspendare.

Deși a încercat din răsputeri să-l protejeze, ba chiar i-a oferit un post de medic specialist cu 1/2 de normă în cadrul serviciului de inovație și e-health și soției lui Paleru, solicitând în condițiile de concurs „Abilități tehnice minime în revizuirea/mentenanța echipamentelor medicale”, (pentru anunț faceți click AICI), la câteva săptămâni de la pronunțarea condamnării, contractul de șef de lucrări al lui Paleru cu UMF-CD a încetat.

Noua lege a Educației interzice corupților să fie cadre didactice

În vara anului 2023, Parlamentul a aprobat pachetul de legi ale Educației, iar prin Legea 199/2023 privind învățământul universitar, parlamentarii au decis la articolul 201 aliniatul (7) că „Nu pot ocupa o funcție didactică în învățământul superior persoanele condamnate penal definitiv pentru săvârșirea cu intenție a unei infracțiuni pentru care nu a intervenit reabilitarea”.

Cum pentru Paleru reabilitarea va interveni după 6 ani de la rămânerea definitivă a deciziei de acceptare a acordului de recunoaștere, când acesta va avea 65 de ani și nu va mai putea fi angajat în UMF, nefiind conducător de doctorat, putem afirma că Paleru și-a distrus din lăcomie cariera universitară.

Procurorii l-au pus să plătească mita estimată

Prin acordul de recunoaștere încheiat de Paleru, procurorii au dispus confiscarea specială de la șeful de lucrări din UMF a sumei de 21.950 de lei și confiscarea extinsă a sumei de 704.944,30 lei
În plus, Paleru nu are voie timp de 2 ani și 6 luni de la momentul deciziei definitive de condamnare, să exercite profesia de medic în sistemul public de sănătate de pe teritoriul României și trebuie să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 100 de zile. Citește AICI cum au estimat procurorii mita încasată de medicii șpăgari. De asemenea, pe durata termenului de supraveghere de 3 ani, Paleru este obligat să urmeze un curs de pregătire şcolară ori de calificare profesională. În acordul de recunoaștere, procurorul de caz a enumerat șpăgile încasate de Paleru în perioada aprilie 2022-iunie 2023, când secția de Chirurgie Toracică de la Marius Nasta a fost condusă de Ioan Cordoș, înregistrat când înapoia mita unei văduve (ascultă AICI).

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.