Home Actualitate Crucea Roșie – „afacere” de familie a clanului Geoană

Crucea Roșie – „afacere” de familie a clanului Geoană

DISTRIBUIŢI

Ce tip de sinergie unește, sub efigia generoasă a Crucii Roșii, un general al sistemului comunist, școlit la Moscova, însărcinat cu misiunea de mare încredere a pazei bunkerelor, subteranelor și catacombelor Capitalei (din care au tot țåșnit „teroriștii“ în decembrie 1989) și nora sa, Mihaela Geoană, actuala șefă a organizației? Greu de spus. Cu toate acestea, confiniile securisto-pesediste și-au găsit spațiu de manifestare și sub flamura Crucii Roșii. Mihaela Geoană stă acum pe același scaun deținut de socrul său, fost președinte interimar al Crucii Roșii Romåne în perioada 1982-1984 și fost vicepreședinte, începånd din anul 1975 pånă în anul 1990. Conducerea instituției și înainte de ‘89, și în prezent se află sub controlul discreționar al clanului Geoană, pe care îi dă umanitarismul afară din casă. Proiectul caritabil și altruist al Crucii Roșii, societate privată elvețiană, o organizație comparabilă cu Liga Națiunilor, „creată în scopul unei permanente cruciade medicale pentru îmbunătățirea sănătății, prevenirea bolilor și alinarea suferinței“, a încăput pe månuțele rapace ale Mihaelei Geoană, societatea de Cruce Roșie devenind în recenta campanie electorală un vehicul politic în beneficiul direct al candidatului PSD, soțul doamnei.
Numeroase semnale ne-au parvenit din partea unor voluntari ai organizației, dezgustați de folosirea Crucii Roșii pe post de flamură a pesedeului.
Poate cea mai jegoasă manipulare de doi bani a Crucii Roșii a fost lansarea campaniei BeRed în paralel cu lansarea campaniei fii roșu, fii tare, (be Red, be Cool), a PSD.
Pånă și paginile web au devenit identice ca mesaj. http://www.beredbecool.ro/evenimente a prezentat programele PSD din campanie (CARAVANA ROȘIE), iar http://b-red.ro/ a demonstrat că SNCRR a încetat să mai fie parte a Mișcării Internaționale de Cruce Roșie, devenind în schimb o ramură a PSD. „BE RED (Fii Roșu) este mai mult decåt un nume, este un mod de a trai, un mod de a gåndi, un mod de a construi amintiri alături de oameni ca tine!“.
Așa susține oficial conducerea Crucii Roșii Romåne. (http://b-red.ro/blog/category/b-red/).
Brandul culorii roșii este un laitmotiv cromatic identitar comunist și a fost folosită până la epuizare în toate ocaziile posibile. „Better Dead then Red“ era un cunoscut slogan „pacifist“ european al anilor ‘60, lansat de KGB și fluturat de activiștii de stânga din spațiul Occidental. Moscova, eterna susținătoare a „mișcărilor pentru pace“, reușise utilizarea maselor de tineri imbecilizați din mediul universitar stângiști, coordonați de agenții cu acte în regulă și salariu de la KBG de teapa unui Sartre, în efortul de a împiedica plasarea rachetelor americane Pershing în spațiul european, asta în timp ce sovieticii bucșeau de rachete frontiera răsăriteană a Europei.
Să agăți de semnul Crucii Mântuitorului zorzoane infecte stângiste, alăturând, într-o mizerabilă pervertire a sensului unui simbol creștin universal, slogane de tristă amintire „jucate“ pe roșu, culoarea dragă comuniștilor de pretutindeni, este o blasfemie pe care nu și-o puteau permite decât persoane cu totală lipsă de respect față de sensurile și semnificațiile creștinătății.
Emblema distinctivă a organizației fondate de elvețianul Henry Dunant – crucea roșie pe fond alb este reversul drapelului helvet, iar scopurile Societății de Cruce Roșie sunt total diferite de cele care i-au fost conferite de soața lui Mircea Geoană. Statul interzice afilierile și activitățile militante politice. Aceste dispoziții exprese nu au împiedicat-o absolut deloc pe Mihaela Geoană să calce în picioare principiile generoase ale organizației.

Crucea Roșie și Ciuma Roșie

Mihaela Geoană a condus chiar ea caravana roșie cea cool, în data de 21 octombrie 2009 declarând la Cluj că se implică total în campania electorală a soțului său pentru alegerile prezidențiale, urmånd să se întålnească cu susținători și să împartă fluturași. La Cluj, însă, se afla teoretic pentru a anunța lansarea unei campanii adresate femeilor din zona municipiului Turda, în cadrul căreia acestea ar fi urmat să beneficieze de investigații medicale gratuite pentru depistarea cancerului de sån și de col uterin, prin intermediul unei unități de diagnostic mobile.
Sub pretextul că scapă femeile de cancer uterin, Mihaela Geoană vroia să le infesteze cu ciumă roșie. „Mă voi întålni cu femei, cu susținători, cu voluntari, voi face campanie, voi împărți fluturași, voi încerca să conving cåt mai mulți oameni să voteze cu Mircea Geoană“, a precizat Mihaela Geoană, neuitând să sublinieze că în cazul în care Mircea Geoană ajunge președintele Romåniei, ea, prima-doamnă, își va păstra și funcția de președinte al Fundației Renașterea și a Crucii Roșii Romåne.
Cât despre Fundația cu același nume cu sereleul Renașterea, de unde își ridică drepturile bănești doamna Geoană, ea a mai fost folosită ca vehicul electoral și cu alte ocazii. În timpul campaniei electorale din noiembrie 2008, o unitate mobilă de diagnostic a fundației Mihaelei Geoană a staționat trei săptămâni în colegiul din județul Dolj în care candida soțul. Unitatea mobilă a fost folosită pentru consultații de ginecologie, consultații la sân și mamograf. Ginecologia face casă bună se pare cu perversiunile la care a supus poporul pesedeul, în mai bine de un deceniu și jumătate de jaf organizat.
Perverșii pesediști sunt inundați mai nou de altruism și umanism, în funcțiile de conducere de la Crucea Roșie regăsindu-se și alți lideri ai PSD, precum: Constantin Nicolescu – vicepreședinte PSD, Alexandru Bănică – vicepreședinte PSD Prahova, George Băeșu – deputat PSD, Alecsandru Știucă – deputat PSD.

„Umanitarism“ pe bani grei

Nu este de ignorat și un alt gen de colaborare umanitar/ altruistă între pesediști la nivel de familie roșie. Astfel, în perioada când Ministerul Sănătății era condus de ministrul pesedist Ion Bazac, prieten de familie cu Geoană, statul a plătit un milion de euro pentru cinci autocare speciale pentru recoltarea mobilă de sånge, care ar trebui să îmbunătățească sistemul de donare a sångelui în Romånia. Deși autocarele au fost cumpărate din banii statului, acestea au fost date în administrare Fundației Crucea Roșie, condusă de Mihaela Geoană, soția liderului PSD Mircea Geoană. Să aibă cu ce circula prin țară coana Mimi, în timp ce împrăștia fluturași cu „votați Geoană, dragostea mea“.
Tot în mandatul lui Ion Bazac s-au mai drenat fonduri destinate campaniei anti-HPV către Fundația „Renașterea pentru Educație, Sănătate și Cultură“, recunoscută, prin hotărâre aprobată de Guvern, ca fiind de utilitate publică, statut care conferă, printre altele, drept preferențial la bunuri proprietate publică și fonduri bugetare.
Bazac a decis ca fonduri alocate vaccinării preventive contra cancerului de col uterin să fie utilizate pentru acțiuni de prevenire, pentru a înfrânge reticența unui mare număr de părinți față de vaccinul respectiv. Prietenul de familie al lui Geoană a decis personal stoparea, pentru cel puțin un an de zile, a vaccinării împotriva HPV și a decis, totodată, ca fondurile rămase necheltuite din cele 23 milioane de euro alocate programului să fie dirijate către o amplă campanie națională de informare cu privire la vaccinarea anti-HPV. Vârf de lance al campaniei respective a fost desemnată chiar fundația Mihaelei Geoană, iar aceasta a primit spre administrare fondurile guvernamentale, despre care Bazac afirmă că nu provin de la buget, ci de la companiile care produc vaccinuri anticancer. Companii care numai umanitare nu sunt.

Totul se face în familie

Atacul energetic la Geoană s-a produs însă mai de demult, mult mai probabil odată cu preluarea sa în patrimoniul familiei Costea, via Mihaela.
S-a mai scris în presă despre încrengăturile de afaceri ce au loc în jurul familiei lui Mircea Geoană, omul fără casă la vârsta de 50 de ani, dar plin de bani puși la ciorap, profitor al chiriilor liliputane ale RAPPS, instituție care i-a favorizat și pe părinții Mihaelei Geoană care și-au cumpărat o vilă din administrarea RAPPS, în Primăverii, la un preț derizoriu, de aproximativ 15.000 de dolari.
S-a mai scris și despre afaceri mănoase legate de nume ca Transchem, Mefin Sinaia, Uzinexportimport, ce au înflorit în jurul său, în beneficiul apropiaților săi, neamuri de tot felul, afaceri ce s-au dovedit falimentare doar pentru restul românilor, nu și pentru clanul Geoană – Costea.
Este, însă, un adevărat scandal faptul că o altă afacere de familie a devenit una dintre instituțiile neguvernamentale de prestigiu a României, Crucea Roșie, al cărei renume este terfelit de către nevasta liderului PSD Mihaela Geoană.
Crucea Roșie Română a devenit un fel de eczemă roșie pe fața organizației internaționale, o struțocămilă bizară, de familie și de partid. Ar fi timpul ca organizația umanitară să se scuture de căpușele și lipitorile lipite de crucea sa, efigie a Mântuitorului terfelită de Mihaela Geoană, în campania electorală.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.