Acasă Actualitate CSM ripostează la atacurile masonului Netejoru scăpat de dosarul penal prin prescriere

CSM ripostează la atacurile masonului Netejoru scăpat de dosarul penal prin prescriere

DISTRIBUIȚI

În urmă cu trei ani, fosul procuror șef al DNA, Laura Codruța Kovesi dezvăluia că șeful Inspecției Judiciare, Lucian Netejoru, a fost mason și a ascuns acest lucru, falsul comsi în declarația de interese neputând fi pedepsit pentru că intervenise prescrierea. Lipsit de onoare, Netejoru nu numai că nu a demisionat, ci l-a convins pe Tudorel Toader să emită o ordonanță de urgență pentru ca el să poată rămâne în continuare șeful IJ.

CSM a ripostat astăzi față de alegațiile lui Netejoru de la Aleph News:

„Având în vedere informațiile lansate în spațiul public prin interviul acordat de către dl. Lucian Netejoru, inspector șef al Inspecției Judiciare, în data de 23.05.2021, cu privire la modul în care sunt soluționate de către Secția pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii  acțiunile disciplinare promovate de Inspecția Judiciară față de procurori, Secția pentru procurori informează opinia publică cu privire la următoarele aspecte:

Prin Hotărârea nr.230 din data de 23 martie 2021 a Secției pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii a fost analizată, printre altele, calitatea activității Inspecției Judiciare în domeniul răspunderii disciplinare a procurorilor. (http://old.csm1909.ro/csm/linkuri/20_05_2021__101956_ro.pdf.)

În respectiva hotărâre s-a reținut că în perioada 2017 – 2020, au fost exercitate un număr 50 de acțiuni disciplinare, dintre care 44 au fost soluționate. Din totalul celor 44 de acțiuni disciplinare exercitate de Inspecția Judiciară şi soluționate de Secția pentru procurori, 30 de acțiuni au fost  soluționate prin respingerea şi anularea acestora, respectiv într-un procent de 68,1%. Din cele 30 de hotărâri de respingere sau anulare a acțiunilor disciplinare exercitate de Inspecția Judiciară, 23 au rămas definitive la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (88,4%), 3 au fost modificate în recurs şi 4 se aflau pe rolul Înaltei Curţi, în vederea judecării recursului.

Având în vedere motivele care au stat la baza  respingerii sau anulării unor acțiuni disciplinare, Secția pentru procurori a apreciat că managementul asigurat de inspectorul şef este unul defectuos, astfel că prin hotărârea de mai sus, s-a propus revocarea din funcție a inspectorului șef Lucian Netejoru de către comisia specială din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii.

Secția pentru procurori apreciază ca inadmisibilă lansarea denaturată  în spațiul public a unor informații privind activitatea unei instituții din cadrul sistemului judiciar, respectiv împrejurarea refuzului Secției pentru procurori de a proceda la judecarea pe fond a cauzelor, având în vedere procentul foarte ridicat al acțiunilor anulate care constituie un impediment  în analizarea faptelor reținute pe fond,  hotărâri menținute de Înalta Curte de Casație și Justiție.

Această abordare și raportare atât la activitatea proprie a Inspecției Judiciare, cât și a Secției pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, este cu atât mai gravă,  cu  atât mai mult cu cât aceste afirmații sunt făcute de către conducătorul Inspecției Judiciare care ignoră astfel decizii ale Înaltei Curți de Casație și Justiție care au confirmat în procent covârșitor activitatea Secției în materie disciplinară.”, a comunicat CSM.

5 COMENTARII

  1. Si care este problema ca apartine unei structuri initiatice de tip mason acest LIVIU NEJNERU,
    unde este ilegalitatea ca mai sunt si alte somitati in masoneria romana, precum domnul ambasador George Cristian Maior sau acel celebru LUCIAN BARANGA , etc..

      • Este corect si va sustin punctul de vedere asupra corectitudinii si demnitatii. Dar masoneria este o organizatie ascunsa : nu au legitimatii, uniforme etc pentru public. Cum putea trece in declaratia de avere ceva ce nu exista. Doar nu il credeti ca a semnat ceva fara sa se gandeasca la repercursiuni sau la ,,fratii infiltrati”. Cred ca serviciile au oameni peste tot. Felicitari pentru articol dar e cam imposibil de dovedit. Spor in toate !

  2. chestia cu masonii e asa de complicata ca nu are nici cap nici coada….dar in sistemul de justitie trebuie sa ai corectitudine si respectul legii >>>>daca esti mason justitia devine un balci fara consecinte reale

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.