Acasă Actualitate Cu stalpul crescut din casa

Cu stalpul crescut din casa

DISTRIBUIȚI

Cine trece pe Strada Cucului din cartierul brailean Vidin are surpriza de a vedea, la numarul 35, cum, din acoperisul unei case, a rasarit un stalp de electricitate. Fiindca noua nu ne-a mai fost dat sa vedem un ditamai stalp de beton -infipt- intr-o casa, am batut la poarta curtii, pentru a lamuri misterul bizarei aparitii. -Nu e cine stie ce, noi ne-am obisnuit cu el-, ne-a declarat proprietarul Gheorghe Pascu si ne-a aratat ca, in interior, a construit o debara, pentru a masca stalpul. Inauntrul micii camarute, a pus cateva rafturi, iar pentru a nu se strica ambientul, zugraveala de pe pereti a fost aplicata si pe portiunea de stalp cuprinsa intre podea si plafon.

Dar de unde si pana unde a aparut stalpul in casa omului?, ne-am pus noi o intrebare, pe care i-am adresat-o, firesc, lui Popescu. -S-a intamplat inainte de *89, nu mai stiu exact anul. Intr-o zi, cand m-am intors de la seviciu, l-am gasit in curte, gata montat, la jumatate de metru in spatele gardului. Pe vremea aia, aveam casa mai mica, dar tocmai ni se avizase, la Consiliul Popular, un proiect de extindere si urma sa mai construim o camera. Pana sa apucam s-o zidim, ne-am trezit cu stalpul asta in curte si, stiti cum era pe vremea aia, daca partidul daduse dispozitie sa treaca reteaua electrica prin ograda ta, nu comentai, lasai constructorul sa-si faca treaba-, ne-a spus Gheorghe Popescu. El a acceptat situatia pana in prezent, dar, cand a discutat cu noi, s-a interesat daca nu cumva ar putea sa apeleze la Justitie, sa ceara socoteala CONEL-ului ca-si tine stalpul pe proprietatea lui.

In fapt, pe toata lungimea Strazii Cucului, aliniamentul stalpilor de electricitate intra in curtile oamenilor si de o parte, si de alta a ulitei. Interesandu-ne la CONEL, pentru a ne lamuri de ce s-a procedat asa, am aflat de la directorul Dinu Lungu ca stalpii au alt proprietar, si anume societatea de transport -Braicar- SA. Lucru explicabil, daca se tine cont ca pe Str. Cucului sunt amplasate doua linii de tramvai!

-Stalpii s-au montat in anii *86-*87. Atunci, toate terenurile din zona fusesera expropriate, iar casele urmau sa fie demolate, pentru a se construi blocuri pe acel amplasament. Str. Cucului a fost conceputa drept cale de acces spre actualul depou de tramvai Brailita-, ne-a explicat Cornel Sandulescu, directorul -Braicar-.

Florentin Coman

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.