Acasă Special S-au pus in vanzare actiuni Dracula Park

S-au pus in vanzare actiuni Dracula Park

DISTRIBUIȚI

Adrian Nastase a fost primul cumparator al actiunilor -Dracula Park-, lansate spre vanzare ieri de catre Fondul pentru Dezvoltare Turistica Sighisoara SA. Potrivit ministrului turismului, Dan Matei Agathon, seful Executivului a achizitionat 10.000 de actiuni, pentru care a lasat la casieria Bancii Comerciale Romane suma de 102 milioane de lei. Cel de-al doilea cumparator a fost demnitarul din fruntea turismului romanesc, care, dupa indelungi negocieri cu sotia sa, si-a investit salariul pe luna noiembrie in 1.500 de actiuni, platind 15,3 milioane de lei. Exemplul celor doi demnitari a fost urmat de secretarul de stat Alin Burcea, care a pus la bataie 10,2 milioane de lei pentru achizitionarea a 1.000 de actiuni -Dracula Park-. Printre primii cumparatori de actiuni s-au numarat si angajatii Ministerului Turismului. Emisiunea de actiuni, lansata de Fondul pentru Dezvoltare Turistica Sighisoara, are o valoare de 155 miliarde de lei, iar subscrierea se va incheia pe 15 februarie.

In prezenta ministrului turismului, Dan Matei Agathon, si presedintelui Bancii Comerciale Romane, Nicolae Danila, s-a lansat ieri pe piata interna o emisiune de actiuni in valoare de 155 miliarde de lei, aproximativ cinci milioane de dolari, destinate proiectului de constructie a parcului tematic Dracula Park. Astfel, au fost lansate 15.500.000 de actiuni. iar valoarea nominala a fiecareia este de 10.000 de lei. La acest proiect lansat de Societatea -Fondul pentru Dezvoltare Turistica Sighisoara- SA poate subscrie pana la 15 februarie 2002 orice persoana fizica si juridica romana, iar pretul de vanzare al unei actiuni este de 10.200 de lei si pot fi subscrise minimum 10 actiuni. Subscrierea se poate realiza la cele 22 de sucursale BCR din Bucuresti, precum si la cele 41 de sucursale din tara.

Proiectul Dracula Park a fost lansat pe 5 noiembrie a.c. si pentru realizarea acestuia se estimeaza o investitie totala de 31,5 milioane de dolari, iar SC -Fondul pentru Dezvoltare Turistica Sighisoara- SA a fost infiintat in iunie 2001 prin hotarare a Executivului in scopul derularii programului special de dezvoltare turistica a Sighisoarei.

Ministrul turismului, Dan Matei Agathon, a renuntat la salariul de demnitar pe luna noiembrie pentru a cumpara 1.500 de actiuni Dracula Park. De asemenea, si secretarul de stat al ministerului, Alin Burcea, va achizitiona 1.,000 de actiuni.

Premierul a cumparat 10.000 de actiuni Dracula Park

Ministrul turismului, Dan Matei , a anuntat ca premierul Adrian Nastase a subscris ieri pentru achizitionarea a 10.000 de actiuni emise de Societatea -Fondul pentru Dezvoltare Turistica Sighisoara- SA destinate proiectului tematic Dracula Park. Pentru aceste actiuni, primul ministru a scos din buzunar 102 milioane de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.