Acasă Actualitate Cugirenii vor sa dea foc Politiei

Cugirenii vor sa dea foc Politiei

DISTRIBUIȚI

Locuitorii orasului Cugir sunt in continuare in stare de soc, dupa ce muncitorul Ioan Bregariu, angajat al SC Cugir SA, a fost omorat in bataie de doi subofiteri de Politie. Mai multi localnici sustin ca au fost batuti de politistii din localitate, insa pana la tragicul incident de saptamana trecuta au preferat sa taca din cauza fricii. Insusi inspectorul-sef, colonelul Marin Aron, a recunoscut ca la IPJ Alba exista mai multe plangeri pe numele unor politisti de la Cugir, in care cetatenii reclama ca au fost molestati de politisti. Printre acestia se numara si fostul comandant al Politiei Cugir, capitanul Valer Coman, retrogradat din functie sambata, dupa moartea lui Bregariu. Acesta este invinuit ca a uzat de forta in relatiile cu oamenii. O situatie completa va fi cunoscuta insa abia dupa controlul de fond, care a inceput ieri la Cugir. Cugirenii ameninta ca vor incendia sediul Politiei locale, daca nu se va face ordine, cum au mai facut si in timpul Revolutiei din decembrie 1989.

Control la sange

O echipa de control, formata din sefii serviciilor judetene, condusa de prim-adjunctul sefului IPJ Alba, colonelul Ioan Nicolae Cabulea, va controla pe fond Politia orasului Cugir, timp de trei zile. -Actiunea va urmari activitatea profesionala si gradul de implicare in munca ale fiecarui lucrator de Politie, individual. Un accent deosebit se va pune pe verificarea starii si practicii disciplinare, precum si pe relatiile cadrelor si comportamentul acestora cu cetatenii. Se va merge pana acolo, incat se vor face investigatii in randul cetatenilor si autoritatilor publice locale, cu privire la comportamentul si atitudinea fiecarui politist in parte. De asemenea, se vor analiza individual toate plangerile si reclamatiile indreptate impotriva cadrelor de Politie. Acestea vor fi reverificate, pentru a se stabili corectitudinea verificarilor, precum si a masurilor luate acolo unde s-a impus. Controlul va fi extins la nivelul intregului inspectorat. In functie de rezultatele controlului de la Politia Cugir, urmeaza sa fie luate si alte masuri organizatorice-, ne-a declarat seful IPJ Alba, colonelul Marin Aron.

Politistii asasini, batuti la mineriada

Cei doi subofiteri arestati de Parchetul Militar Teritorial Cluj-Napoca, Daniel Strat si Ovidiu Campeanu, au participat la luptele din cadrul ultimei mineriade, din ianuarie 1999. In timpul confruntarilor sangeroase de la Costesti, dintre fortele Ministerului de Interne si minerii lui Miron Cozma, cei doi plutonieri din Cugir au fost batuti crunt de -ortaci-, fiind loviti cu predilectie in zona capului. Se pare ca, de atunci, subofiterul Ovidiu Campeanu si-a schimbat radical comportamentul, o ruda a acestuia sustinand ca era cand tacut, cand foarte nervos. Despre acelasi plutonier Campeanu, in 19 ianuarie a.c., ziarul -Monitorul de Alba- scria ca este acuzat de un cugirean ca, impreuna cu colegul sau de birou (Daniel Strat?), l-a batut rau de tot.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.