Acasă Actualitate Cum scapă Traian Băsescu de dosarul penal „țigancă împuțită”

Cum scapă Traian Băsescu de dosarul penal „țigancă împuțită”

DISTRIBUIȚI

Judecătoria Sectorului 1 a confirmat luni ordonanța procurorilor de la Parchetul General de redeschidere a cercetărilor în dosarul în care fostul președinte Traian Băsescu i-a luat în anul 2007 telefonul mobil unei jurnaliste și a folosit apelativul „țigancă împuțită” la adresa acesteia. Presa a relatat că faptele de care e acuzat Traian Băsescu sunt furt și insultă.

Jurnalista Andreea Pană, de la postul de televiziune Antena 1, i-a filmat cu telefonul mobil în momentul în care aceștia se aflau la casa de marcat, adresând președintelui întrebări legate de cumpărăturile efectuate. El a răspuns unor întrebări, după care a rugat-o pe jurnalistă să înceteze. Ea a insistat, iar Traian Băsescu i s-a adresat: „măi, păsărică, tu nu ai treabă azi?”, după care i-a luat din mână telefonul, refuzând să i-l returneze.

La ieșirea din complexul comercial, jurnalista i-a cerut președintelui să-i înapoieze telefonul, însă acesta i-a replicat: „Ia reclamă-mă tu la Poliție. Vino luni, la Cotroceni, și-ți dau telefonul”. Seara, telefonul a fost returnat unei echipe a Antena 1, la sediul central al Partidului Democrat.

La 23 mai 2007, Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării a decis, cu unanimitate de voturi, să îl sancționeze pe șeful statului cu avertisment, stabilind că utilizarea expresiei „țigancă împuțită” este o discriminare. Ulterior, în mai 2008, magistrații Înaltei Curți de Casație Justiție au anulat sancțiunea cu avertisment aplicată lui Traian Băsescu de către CNCD, decizând că acesta nu a discriminat pe nimeni.

Așadar, cum insulta a fost dezincriminată din Codul Penal încă din 2006, Băsescu scapă de infracțiunea de insultă.

Acum să vedem cum era definită infracțiunea de furt de articolul 208 „Luarea unui bun mobil din posesia sau detentia altuia, fără consimtamintul acestuia, în scopul de a şi-l insusi pe nedrept, se pedepseste cu inchisoare de la unu la 12 ani.”

În mod evident, președintele nu a luat telefonul pentru a și-l însuși pentru că a spus încă de atunci că i-l dă înapoi la Cotroceni, a doua zi. Așa că și infracțiunea de furt cade. În plus, după Noul Cod Penal, împăcarea părților înlătură răspunderea penală pentru oricine a furat, orice și oricât. Credeți că jurnalista s-ar împăca acum cu Traian Băsescu pentru incident?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.