Acasă Actualitate Cum vor arata noile pasapoarte

Cum vor arata noile pasapoarte

DISTRIBUIȚI

Directia Generala de Evidenta Informatizata a Persoanei a prezentat, ieri, noul pasaport, a carui distribuire, se spera, ca va incepe in luna ianuarie 2002.

Conform normelor publicate in -Monitorul Oficial-, noul document de calatorie va avea culoarea copertei rosu inchis, 125 de milimetri lungime si 88 de milimetri latime, contine 32 de pagini si este valabil cinci ani, perioada dupa care termenul de valabilitate mai poate fi prelungit cu inca cinci ani.

Schimbarea documentelor de calatorie a fost una dintre conditiile impuse de catre Uniunea Europeana. Realizat de catre o firma germana, pasaportul contine 34 de elemente de securitate. Astfel, in locul fotografiei clasice, in pasaport va fi aplicata o imagine prelucrata a titularului actului. De asemenea, fila care va contine datele personale va fi prinsa prin coasere in carnet, o data cu confectionarea acestuia. Materialele folosite nu vor permite desfacerea paginii si nici indepartarea stratului de plastic care o protejeaza, acesta autodistrugandu-se in cazul in care se incearca contrafacerea. Seria noului pasaport va fi perforata cu laser, pe fiecare fila, aceasta neputand fi reprodusa. Fila speciala cu datele de identificare nu va putea fi copiata, ea continand elemente de siguranta realizate cu cerneluri speciale vizibile doar in cazul iluminarii cu ultraviolete sau infrarosii.

Data fiind initiativa Guvernului de modificare a indicativului de tara, in noul document de calatorie, indicativul ce va fi inscris va fi -ROU- si nu -RO- ca pana acum.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.