Acasă Actualitate „Curentul” a împlinit 85 de ani

„Curentul” a împlinit 85 de ani

DISTRIBUIȚI

85 de ani. E o vårstă la care un om își face bilanțul și se gåndește dacă a lăsat ceva în urma lui pe pămånt. Pentru un ziar e o vårstă la care te gåndești cu måndrie la trecut, prețuiești prezentul și privești cu încredere spre viitor.
În urmă cu 85 de ani, pe 16 ianuarie, Pamfil Șeicaru, ziarist genial, politician combatant și un mare ROMÅN, punea bazele ziarului „Curentul“, copilul său de suflet căruia i-a dăruit toată energia, averea și priceperea sa. Odată cu trecerea anilor, ziarul s-a consolidat devenind o tribună pentru ideile și principiile în slujba cărora luptase Pamfil Șeicaru în Primul Război Mondial, pentru crearea Romåniei mari. Spiritul său sarcastic și-a pus amprenta asupra scrisului, penița sa fiind considerată una din cele mai tăioase ale vremii. De altfel, unul din crezurile meseriei sale de gazetar a fost expus de Pamfil Șeicaru chiar în 1942, în plină glorie a activității sale: „Călimara unui gazetar de luptă nu poate fi umplută cu apa sălcie a amabilităților“. Șeicaru a fost și a rămas pånă la moartea sa, în exil, un gazetar de luptă, iar spiritul său s-a transmis și ziarului „Curentul“, a cărui reeditare în Romånia a fost reluată în 1997. Moștenirea spirituală a lui Șeicaru ne onorează și ne obligă totodată, așa că încercăm prin munca noastră de zi cu zi să-i călcăm pe urme marelui gazetar de luptă.
Acum, la ceas aniversar, multumim tuturor prietenilor și cititorilor noștri care ne-au transmis felicitări, încurajări și susținerea lor, fie pe Facebook, fie pe email. Vă mulțumim pentru urări și suntem onorați că ne citiți, chiar dacă ne apreciați sau ne criticați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.