Acasă Actualitate Cursa Tarom de la Ryadh a aterizat fara bagaje

Cursa Tarom de la Ryadh a aterizat fara bagaje

DISTRIBUIȚI

– Performanta apartine lui Sorin Trifan, comandantul aeronavei, care a decis sa plece fara bagajele celor 124 de pasageri, pentru ca avionul era prea greu.

TAROM a reusit o premiera mondiala in domeniul transporturilor aeriene de pasageri. Cursa RO 062 de la Ryadh a aterizat, pe 2 marie a.c., la Bucuresti fara bagaje. Cei 124 de pasageri aflati la bord au ramas in Arabia Saudita pana a doua zi, cand bagajele au fost preluate contra cost de o cursa Lufthansa si transportate la Frankfurt. De acolo, tot pe cheltuiala TAROM, bagajele au fost transportate fie la Bucuresti, fie la diverse alte destinatii (Londra, New York, Amsterdam, Madrid, etc…).

-Performanta- apartine lui Sorin Trifan, comandantul aeronavei Boeing 737, care a luat decizia de a pleca fara bagaje, pentru ca avionul era ocupat la capacitatea maxima. Surse din cadrul aeroportului spun insa ca erau cel putin doua solutii alternative la aceasta premiera mondiala, cea mai buna dintre acestea fiind decizia de a lua atat pasagerii, cat si bagajele, alimentand cu mai putin combustibil si facand o escala pentru realimentare la Larnaca. Costul escalei ar fi fost cu mult mai mic decat s-a cheltuit cu bagajele, afirma aceleasi surse.

Directorul de zbor, Gavril Gheorghe, numit in aceasta functie dupa incidentul de mai sus, cunoaste situatia, dar nu a dispus nici o masura. Pagubosul eveniment a survenit la doar opt zile dupa publicarea in -Monitorul Oficial- a OUG nr. 25, prin care Guvernul a garantat pentru TAROM un credit de 300 miliarde de lei, pentru sustinerea programului de restructurare a societatii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.