Acasă Actualitate Curtea de Apel București: Fostul deputat PRM Dănuț Saulea rămâne în arest

Curtea de Apel București: Fostul deputat PRM Dănuț Saulea rămâne în arest

DISTRIBUIȚI

Instanța Curții de Apel București a decis, ieri, menținerea în arest preventiv a fostului deputat PRM Dănuț Saulea, acuzat de corupție după ce a fost prins primind 15.000 de dolari, drintr-o tranșă cerută de 50.000 de euro.
Curtea de Apel București a luat în discuție contestația lui Saulea față de măsura arestării preventive dispuse de instanța inferioară în 19 august.
Fostul deputat a dat un supliment de declarație în fața magistraților, el susținând că banii care au fost găsiți asupra lui în momentul flagrantului sunt bani pe care el i-ar fi cerut cu titlul de împrumut unuia dintre denunțătorii din acest dosar, Ioan Preoteasa. Saulea a motivat că a vrut să îl ajute pe Preoteasa să ridice o mănăstire și un azil de bătrâni pe un teren „de pe marginea Argeșului“.
În apărarea sa, Saulea a arătat că el era pregătit chiar să întocmească un act de mână cu Preoteasa care să adeverească faptul că acei bani ar fi fost împrumutați.
Unul dintre avocații fostului deputat le-a spus, ieri, magistraților că înregistrările ambientale, care reprezintă o parte din probatoriul Direcției Naționale Anticorupție în acest caz, nu au fost transcrise integral până la momentul propunerii de arestare și că până acum s-au analizat doar frânturi ale unor discuții dintre denunțător și clientul lor.
Același avocat a arătat că „s-a dovedit doar că s-au dat și că s-au luat niște bani dar nu s-a dovedit titlul de mită, așa cum susțin procurorii“.
Dănuț Saulea a fost arestat, în 19 august, de Tribunalul București, pentru corupție, după ce a fost prins primind 15.000 de dolari, drintr-o tranșă cerută de 50.000 de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.