Acasă Actualitate Dacia-Renault, în pragul unei condamnări istorice în Justiție

Dacia-Renault, în pragul unei condamnări istorice în Justiție

DISTRIBUIȚI

Reclamațiile privind condițiile de siguranță ale mașinilor Dacia-Renault fabricate în uzinele de la Pitești se țin lanț. Mulți clienți descoperă, de cele mai multe ori prea târziu, că autoturismele achiziționate de la acest producător au defecte de fabricație și elemente-cheie de siguranță nefuncționale. Lunile trecute, compania a trebuit să explice în instanță de ce airbagul unui Logan nu s-a deschis la impactul provocat de un accident care s-a soldat cu rănirea gravă a unui bărbat.

 Un alt accident cauzat de un defect de fabricație stă la baza unui proces ce se derulează încă din anul 2005 la Judecătoria Fălticeni.

Cei implicați în accident se luptă în instanță de trei ani de zile, fără să își piardă speranța că verdictul care se va da în cauză va fi acela de condamnare a Automobile Dacia SA la plătirea unor daune. Pe data de 6 septembrie 2008 ar urma ca instanța să dea o sentință în acest proces. Accidentul în cauză a fost grav și a lăsat traume. Cei implicați au ales să lupte în Justiție pentru drepturile lor și pentru cei care au murit din cauza deficiențelor de fabricație și a nepăsării unor companii neinteresate de siguranța clienților, ci doar de profit. Accidentul s-a produs în anul 2002, cu un automobilul Supernova (fabricat la uzinele Dacia din Pitești), încă sub garanție. Aflată la volanul mașinii, Apetre Mihaela Carmen a intrat într-un derapaj la ieșirea dintr-o curbă, unde a pierdut controlul vehiculului, izbindu-se de o altă mașină ce a  aruncat-o de pe carosabil răsturnându-se de câteva ori.

A ars de viu

La momentul accidentului, în mașină se mai aflau sora Mihaelei, așezată pe scaunul din dreapta, și soțul acesteia, pe bancheta din spate. În urma impactului centura de siguranță a Mihaelei s-a desprins, aceasta fiind aruncată din mașină. Bilanțul traumatismelor suferite, provocate de deschiderea nejustificată a centurii de siguranță, au fost multiple și au necesitat luni întregi de recuperare medicală. Aceasta nu este adevarata tragedie a accidentului. Automobilul a explodat la scurt timp după impact, iar cumnatul Mihaelei Apetre a ars de viu pe bancheta din spate. Nimeni nu a putut face nimic pentru el, martorii aflați la fața locului neavând curaj să se apropie de mașină, de teama unei explozii.

Dosar penal pentru ucidere din culpă

După ce întreaga familie a suferit o traumă greu de depășit la pierderea tânărului bărbat, Mihaelei Apetre i s-a întocmit dosar penal pentru omor din culpă. Numai că, după o primă expertiză criminalistică, s-a stabilit că intensitatea incendiului s-a datorat unei deschideri pe linia de sudură a rezervorului, deci, cu certitudine, un viciu de fabricație. În această expertiză se mai găsește și faptul că deschiderea pe linia de sudură a fost atât de mare încât rezervorul a pierdut 40 litri de benzină în numai câteva secunde. În urma necropsiei s-a stabilit ca și cauză exclusivă a decesului combustia, deci nu a fost găsită nicio leziune cauzatoare de moarte datorată impactului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.