Acasă Actualitate Dan Diaconescu: Am dublat valoarea ofertei pentru Oltchim și aduc un investitor...

Dan Diaconescu: Am dublat valoarea ofertei pentru Oltchim și aduc un investitor străin

DISTRIBUIȚI

Update: Dan Diaconescu susține că OPSPI i-a refuzat o ofertă de 2 miliarde dolari pentru Oltchim. Remus Vulpescu susține că, deși Dan Diaconescu a depus oferta cu patru minute intârziere, va propune comisiei de privatizare să o ia totuși în considerare.

Președintele PP-DD, Dan Diaconescu, a declarat joi că a dublat valoarea ofertei pentru preluarea Oltchim și că îi pregătește o surpriză premierului Victor Ponta, aducând un investitor străin la combinatul din Râmnicu Vâlcea. "Am dublat oferta pentru Oltchim, dar caietul de sarcini îmi interzice să divulg valoarea. Îi pregătesc o surpriză premierului Ponta, căruia îi urez un sincer «La mulți ani» (Ponta împlinește joi 40 de ani, n.r.) și aduc un investitor străin", a afirmat Diaconescu la intrarea în sediul Ministerului Economiei, unde vor fi depuse ofertele pentru preluarea Oltchim.
Virgiliu Băncilă, președintele executiv al SCR Group, controlat de omul de afaceri ?ê?£tefan Vuza, a declarat că grupul a depus două oferte pentru Oltchim, ambele îmbunătățite.
Una dintre oferte vizează combinatul, iar cealaltă creanțele, a spus Băncilă.
"Ne-am îmbunătățit oferta. Avem două oferte, câte una pe fiecare firmă", a afirmat ?ê?£tefan Vuza.
Până luni, termenul limită inițial, au depus oferte trei cumpărători: PCC SE, înregistrată în Germania, Dan Diaconescu și ?ê?£tefan Vuza, prin firmele Chimcomplex și Aisa Invest.
Termenul de depunere a ofertelor a fost prelungit până joi, 20 septembrie, la ora 12:00, șeful OPSPI ținând cont cont de trei acțiuni în instanță depuse de Dan Diaconescu și de solicitarea de amânare formulată de societăți care reprezintă grupul rus Gazprom.
Diaconescu a depus trei acțiuni în instanță, una împotriva unei hotărâri AGA Oltchim, celelalte vizând suspendarea și anularea procedurii de privatizare și a contractului de privatizare care ar urma să fie încheiat.

Mihaela Dobrescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.