Home Actualitate Dan Dungaciu a fost trimis în judecată pentru fapte de corupție

Dan Dungaciu a fost trimis în judecată pentru fapte de corupție

DISTRIBUIŢI

Analistul de politică externă Dan Dungaciu a fost trimis în judecată joi de DNA pentru fapte de abuz în serviciu despre care procurorii spun că au fost comise între anii 2017 și 2022, când acesta era director al Institutului de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale „Ion I.C Brătianu” (ISPRI) al Academiei Române.

Procurorii DNA îl acuză că, în perioada în care deținea funcția de director al Institutului de Științe Politice și Relații Internaționale „Ion I.C. Brătianu”, Dan Dungaciu a semnat un contract de împrumut de folosință în data de 07.06.2017, și ulterior, alte două acte adiționale, cu Asociația „Laboratorul de Analiză a Războiului Informațional și Comunicare Strategică (LARICS)” în calitate de comodatar, prin care au fost date spre folosință, cu titlu gratuit și fără organizarea unor licitații publice, două spații situate în sediul instituției ISPRI. Acest institut aparține Academiei Române.

Pentru perioada în care a fost derulat acest contract de comodat (noiembrie 2017-noiembrie 2022), paguba materială estimată institutului ISPRI ar fi în cuantum de 101.607 lei, reprezentând echivalentul chiriei care nu a fost percepută de instituția publică unei persoane juridice cu drept privat (asociație), în speță LARICS.

Citește și Rușinos. Dan Dungaciu a uitat dacă a girat cărți scrise de pușcăriași

Cei care au descoperit neregulile sunt inspectorii Curții de Conturi.

Laboratorul LARICS, departament distinct în vremea lui Dan Dungaciu
De precizat că în perioada în care Dan Dungaciu a deținut funcția de director ISPRI, laboratorul LARICS era prezentat pe site-ul instituției drept un departament distinct care aparține institulului.

În fapt, laboratorul de analiză a războiului informațional avea statut de asociație, persoană juridică de drept privat, de interes general, non-profit, neguvernamentală și a fost înființață în anul 2017.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.