Acasă Actualitate Dăncilă dă înapoi deși Netanyahu o lăudase deja pentru anunțul euforic de...

Dăncilă dă înapoi deși Netanyahu o lăudase deja pentru anunțul euforic de mutare a ambasadei

DISTRIBUIȚI

După ce premierul israelian Benyamin Netanyahu a felicitat-o, într-o postare pe Twitter, pe Viorica Dăncilă pentru anunţul referitor la mutarea ambasadei române la Ierusalim, numind-o prietena sa, premierul Viorica Dăncilă a declarat duminică seară, la Antena 3, că nu va muta ambasada României din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim fără respectarea Constituției și a lăsat să se înțeleagă că așteaptă să fie de acord și șeful statului.

Viorica declarase: „Sunt încântată să anunț astăzi, în fața audientei AIPAC că după finalizarea analizei de către toți actorii constituționali implicați în procesul decizional din țara mea și în deplin consens, eu, ca prim-ministru al României și Guvernul pe care-l conduc vom muta ambasada României la Ierusalim, capitala Israelului”, a declarat Dăncilă, susținând că Guvernul României a „inițiat un proces de evaluare a oportunității” mutării ambasadei la Ierusalim, după ce SUA au făcut acest lucru.

Imediat, Iohannis a punctat: decizia de mutare a ambasadei la Ierusalim nu aparține doar Guvernului României așa cum s-a grăbit Dăncilă să anunțe.

Pe seară, Dăncilă s-a sucit: „Nu am spus eu voi muta ambasada, am spus ca trebuie sa respectam Constitutia. Declaratia presedintelui si modul in care s-a exprimat, vorbind de ignoranta, nu a facut decat sa ma dezamageasca, pentru ca eu am avut o abordare corecta si am luat in calcul faptul ca Constitutia trebuie respectata si opinia mea este ca trebuie sa facem acest pas dar este o opinie personala, important este sa respectam Constitutia”.
Întrebată ce se va întâmpla dacă șeful statului nu va accepta, Dăncilă a răspuns: „Sper sa puna in balanta si sa ia decizia cea mai buna pentru tara noastra”
„Aș vrea să am o discuție cu dl președinte”, a mai spus aceasta.

2 COMENTARII

  1. D-na Dancila nu este in masura sa decida singura sau impreuna cu L. dragnea mutarea ambaasadei Romaniei la Ierusalim. Sa astepte si alte opinii ale institutiilor statului precum si ale Presedintelui Romaniei si de ce nu, a poporului roman. Sa nu ne hazardam aiurea, sa asteptam sa vedem ce fac si celelalte state ale UE.

  2. Doamna Dancila a fost consiliata prost.Daca a decis singura , si mai grav.Nu gandeste in perspectiva la consecintele pe care le are de suportat Romania la nivel international.Daca as detine o functie de decizie , as demite-o urgent.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.