Acasă Actualitate Daniel cere și el pelerinaj la Constanța aflată în carantină cu români...

Daniel cere și el pelerinaj la Constanța aflată în carantină cu români din toată țara

DISTRIBUIȚI

Patriarhia Română înaintează o cerere oficială către Guvern și solicită ca la Pelerinajul de Sfântul Andrei să aibă acces toți credincioșii din România, cu respectarea normelor în vigoare.

Citește și Patriarhul își cere iertare printr-un comunicat

”Patriarhia Română este preocupată atât de protejarea sănătăţii credincioşilor, cât şi de manifestarea libertăţii lor de credinţă. În acest sens, este necesar un dialog permanent între autorităţile de stat şi locale competente şi autorităţile religioase, mai ales în situaţia unor zone carantinate sau având o rată ridicată de infectare cu noul coronavirus, dialog la care a îndemnat şi Preşedintele României în luna octombrie din acest an.

În cazul concret al pelerinajului la Peştera Sfântului Apostol Andrei din comuna Ion Corvin, judeţul Constanţa, comună care are un număr mic de locuitori (1992), se poate organiza, printr-o îngăduinţă a autorităţilor, pelerinajul, având în vedere caracterul excepţional al acestei sărbători pentru poporul român.

Sfântul Apostol Andrei cel întâi chemat, Ocrotitorul României, este singurul sfânt din Calendarul Bisericii Ortodoxe Române a cărui pomenire este declarată sărbătoare naţională bisericească de către Sfântul Sinod, prin hotărârea nr. 4972 adoptată în şedinţa din data de 14-15 noiembrie 2001.

De asemenea, începând cu anul 2012, în Codul muncii, ziua de 30 noiembrie – Sfântul Apostol Andrei cel întâi chemat, Ocrotitorul României, este inclusă între sărbătorile legale în care nu se lucrează.

Ţinând cont de recunoaşterea de către Statul Român a rolului excepţional avut de către Sfântul Apostol Andrei în viaţa poporului român, este necesar ca autorităţile de stat competente să permită în mod excepţional credincioşilor din ţară să vină în pelerinaj la Peştera Sfântului Apostol Andrei, situată în comuna Ion Corvin, judeţul Constanţa, cu respectarea distanţei fizice, purtarea măştii şi dezinfectarea obiectelor atinse, aşa cum prevăd „regulile de protecţie sanitară privind activitatea cultelor religioase, inclusiv a slujbelor și rugăciunilor colective” (HG nr. 967/12.11.2020 privind prelungirea stării de alertă).”, arată Patriarhia.

4 COMENTARII

 1. Nu stiu sincer cum a fost ca manager financiar la Iasi acest cap al BOR-ului, probabil ca foarte eficient in termeni economic, insa la capitolul comunicare publica este de departe cel mai slab sau prost consiliat decident religios.
  1. Concret acest patriarh Daniel s-a aliat cu LIVIU DRAGNEA care se afla intr-o relatie extraconjugala cu o fata mult mai tanara, pentru a pune cu PSD -ul pe tapet referendumul pentru familie. Mare greseala, imaginea negativa a fostului lider PSD a avut un impact devastator la nivel de perceptie publica, extrem de negativ asupra populatiie si asta s -a reflectat in rezultate;
  2. La incidentul negativ de la Clubul Covid, afirmatiile incalificabile din punct de vedere moral, sau de mangaiere, de alinare a familiilor au fost inlocuite cu un discurs cinic din partea acestui patriarh Daniel. Stiti ce am perceput noi, ca Biserica Ortodoxa uraste oamenii intelectuali, cititi, ca acestia sunt un pericol pentru societate, ca pun intrebari si de asta sunt citez satanisti – inchie citatul patriarhului Daniel.
  3. Incurajarea comportamentului de tip tabloid al domnului episcop Snagoveanu, ca de BOR trebuie sa aibe un mic Vadim prin vare sa santajeze politicienii, ca de acolo sunt subventiil si banii publici. De ce s-a ajuns la starea de fapt in care primariile acorda subventii la constructia de catedrale sau orice alte motive iar politicienii le pun abil aceste documente la categoria celor clasificate, ca de spaga trebuie impartita iar prostii sa ramana prosti dar otodocsi.
  4. Pe fiecare Biserica Ortoxa din Romanai este afisat la loc de cinste tricolorul, de asta sunt foarte mandru si va felicit insa doar atat.
  Dmnule Patriarh Daniel totusio sunteti pastor moral, vreau sa cred peste o tara care majoritar ortodoaxa, si va intreb ca sunteti capul acestei Biserici, de ce nu avem nici o reactie din partea conducerii BOR referitoare la plecarea masiva a tinerilor, aceasta catastrofa umanitara prin care trece aceasta tara de parca am fi in plin razboi, pentru ca asistema la distrugerea sistematica a calitatii actului educational ce are implicatii directe asupra notiunii de limba national, cultura, instorie, patrimoniu ce ne definesc ca neam ca tara, ca asistenta medicala primara este pe cale de disparitie din cauza polticii falimentare a decidentilor politici, ca nu mai avem clasa sociala de mijloc, ca padurile sunt facute praf, ca mediul este din ce in ce mai populat, nimic nu pare sa va afecteze domnului Patriarh Daniel.
  De ce nu ati sanctionat derapajele morale, inpostura si incultura politicienilor, poate ca v-a convenit sa aveti ca interlocutori aceasta tiplogie de oameni, lenesi, care dispretuiesc munca si pe cei care isi contruiesc un destin in mod firesc, sau cine stie sunt si eu un idealist…

 2. Paradoxal in biografia lui Daniel este specificat ca facut studii in Elvetia de unde ar fi invatat de la gazde ca cinstea, modestia, lucrul bine facut, munca, intelectualitatea sunt valori de prim rang al unei societati umane, aflate in topul celor care asigura stabiliatatea sociala si economica spre care tindem in mod firesc.
  Insa acest preafericit Daniel eu il percep ca nu a retinut nimic, …

 3. Adica pelerinajul din anul asta la pestera sfantului Andrei a fost anulat de catre Comitetul Judetean pt.Situatii de Urgenta Constanta pentru ca Judetul Constanta este colorat cu rosu pe harta Romaniei din cauza numarului mare de infectati cu COVID si a spitalelor pline cu bolnavi dupa care Spagoveanu a contestat la tribunal decizia CJSU Constanta actiune care i-a fost respinsa de instanta dupa care Mache nu numai ca nu a respectat decizia instantei ci sustinut si de Daniel si de uni politicieni sfideaza legea din Romania spunandule romanilor sa vina la pestera Sfantului Andrei in ziua de 30 noiembrie.
  Am si eu o intrebare pentru”Curentul”si anume daca Romania mai este un stat de drept condus dupa legi sau este un stat condus de catre ierarhi Biserici Ortodoxe din Romania?,pentru ca daca este asa atunci sa se desfiinteze odata parlamentul pentru ca legile votate de senatori si deputati Romaniei oricum nu au nici o valoare.

 4. acest cetatean daniel ciobotea , seful bisericii ortodoxe romane a uitat porunca biblica:”nu aduna bogatii pe pamant unde furii pot sa le fure ci in ceruri unde …” cand a mers la Iasi „am venit cu un avion special” (am citat omului in cauza ) si circula cu masini de zeci de mii de euro:”dai un ban dar face” (am citat din nou omul in cauza ) , ii indeamna pe credinciosi ca din putinul lor sa dea si bisericii dar nu ne arata luxul si palatele in care locuieste !! Si nu este singurul in situatia aratata !!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.