Acasă Actualitate Datoriile enorme la bugetul statului ale Realității TV compromit șefii sindicatelor din...

Datoriile enorme la bugetul statului ale Realității TV compromit șefii sindicatelor din România

DISTRIBUIȚI

După ce am relatat săptămåna trecută cum Vîntu încearcă să-i paseze Realitatea TV lui Patriciu în schimbul unei datorii de 10 milioane de euro, mișcare menită să-l lase cu buza umflată pe mogulul petrolului, un avertizor de integritate ne-a semnalat că Realitatea Media SA nu numai că are bunurile și licențele gajate către terți, dar s-a început și executarea silită împotriva sa de către fiscul romån, conform mai multor  titluri executorii emise de către MINISTERUL FINANȚELOR PUBLICE – AGENȚIA NAȚIONALĂ DE ADMINISTRARE FISCALĂ, DIRECȚIA GENERALĂ DE ADMINISTRARE A MARILOR CONTRIBUABILI.
Titlurile executorii emise împotriva Realitatea Media SA sunt înregistrate la arhiva electronică de garanții reale mobiliare în data de 18 septembrie 2009 sub numărul 2009-00014707191982-ZBF. Totalul celor 19 sume neachitate de Realitatea către bugetul consolidat al statului ajunge la 1 milion de euro. Cam mult pentru o televiziune care  ne vorbește zilnic, de cåteva zeci de ori, despre respect.

Administrarea societății e realizată de lideri sindicali

Deși postul de televiziune aparține lui Sorin Ovidiu Vîntu, care și l-a asumat public, responsabili pentru această situație sunt marii corifei ai sindicalismului românesc, care atunci când nu scot oamenii în stradă și nu fac grevă generală se ocupă de administrarea Realității TV, fentând bugetul de stat.
Conform Legii 31/1990, a societăților comerciale, răspunderea aparține administratorilor societății care sunt chiar liderii marilor confederații sindicale din Romånia, Liviu Luca, Marius Petcu, Dumitru Costin, Iacob Baciu, Achille Duțu și Ion Popescu (vezi facsimile), aceiași care au organizat azi, 5 octombrie, o grevă în principal în scopul majorării salariilor bugetarilor. Realitatea TV e o firmă privată care trebuie lunar să plătească impozite și taxe către statul romån.
După cum se știe, salariile bugetarilor se plătesc din bugetul consolidat al statului, unde chiar șefii sindicatelor, administratori la firme private, nu achită banii pe care-i datorează la fisc. Nu e amuzant? Bieții sindicaliști se dau de ceasul morții că vor salarii mai mari, dar înșiși șefii lor, organizatorii grevei, nu dispun plățile către bugetul statului, de unde banii ar trebui să ajungă la bugetari.

Cine sunt administratorii rău-platnici?

Marius Petcu – președinte CNSLR FRĂȚIA – 800.000 de membri, Iacob Baciu – președintele Confederației Sindicatelor Democrate din Romånia, în care se regăsesc majoritatea cadrelor didactice, Președintele Federației Sindicatelor din Chimie și Petrochimie, Achille Duțu – 65 de sindicate cu 40.000 de membri, Dumitru Costin – președinte Blocul Național Sindical, 500.000 de membri, Liviu Luca – președinte Fsli Petrom, și Ion Popescu – președintele Confederației Sindicale „Meridian“, aproximativ 200.000 de membri.
Deci peste 1,5 milioane de salariați sunt conduși și manipulați din punct de vedere sindical de către acești administratori rău-platnici. Oare cum se uită ei în ochii sindicaliștilor cånd știu că ei nu achită taxe și impozite? Cu ce tupeu vin ei să ceară mai mult cånd ei nu dau nici măcar ce datorează?

Cei șase sindicaliști riscă pușcăria pe legea evaziunii fiscale

Lege nr. 241/2005, pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale prevede la art. 6, că reținerea și nevărsarea, în cel mult 30 de zile de la scadență, a sumelor reprezentånd impozite sau contribuții cu reținere la sursă, constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la un an la 3 ani sau cu amendă.
Probabil că ați remarcat Campania „vrem respect“ lansată de Realitatea TV. Suntem de acord să le acordăm tot respectul nostru, dar după ce-și plătesc datoriile la fisc, așa cum facem cu toții.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.