Acasă Actualitate De-a v-aţi ascunselea cu banii pentru tineret

De-a v-aţi ascunselea cu banii pentru tineret

DISTRIBUIȚI

În timp ce Guvernul României se laudă cu reuşite şi creşteri economice, viitorul părând unul mai bun, studenţii sunt în continuare lăsaţi codaşi la capitolul necesităţi de dezvoltare. Într-un an cu un sezon estival care se aşteaptă a fi mai optimist decât anteriorul, bugetul pentru taberele studenţeşti este inexistent, concomitent cu bugetul pentru activităţi de tineret din multe localităţi.

Uniunea Naţională a Studenţilor din România îşi exprimă dezamăgirea faţă de lipsa de interes şi de promptitudine din partea guvernului pentru sectorul de tineret din ţara noastră. Am acceptat, la fel de dezamăgiţi, faptul că reducerea gratuităţii la călătoriile feroviare pentru studenţi este o necesitate fără alternative, însă aspectul ce ţine de lipsa unui buget pentru taberele studenţeşti nu poate să nu fie supus discuţiilor.

Tinerii au petrecut un an şi jumătate de stres, îmbolnăviri, deziluzii şi schimbări nefericite. Sezonul estival este perceput ca o scăpare pentru toţi studenţii, aceştia putând beneficia, astfel, de un stimul de relaxare şi distracţie, până la momentul de început al pandemiei, din partea Guvernelor anterioare.

Totodată, lipsa unor bugete din anumite localităţi, pentru activităţi de tineret, este încă un semn de întrebare pentru activitatea guvernului actual, care pare să nu acorde foarte multă atenţie viitorului ţării reprezentat de tineri. Suntem conştienţi că aceste vremuri sunt dificile pentru orice guvernare de pe planetă, însă acesta nu este un motiv de relaxare, scuze şi omiteri.

Suntem de părere că există suficiente soluţii pertinente pentru problema răspândirii virusului COVID-19 în aceste eventuale tabere studenţeşti. În momentul de faţă este cunoscut faptul că există tabere private, care activează în acest domeniu, iar anumite soluţii folosite, precum: scenarii în funcţie de răspândire, număr limitat de studenţi, testarea studenţilor regulat sau cererea unui document care atestă vaccinarea, pot fi uşor implementate pentru a oferi tinerilor o vară mai apropiată de normal decât precedenta.

Uniunea Naţională a Studenţilor din România solicită public o întâlnire cu domnul Ministru al Tineretului şi Sportului Eduard NOVAK, în detrimentul domnului Secretar de Stat cu atribuţii în domeniul Tineretului Csongor Oltean, care se dovedeşte a furniza doar informaţii eronate, dovadă fiind ultima întrunire cu acesta. Considerăm că domnul ministru trebuie să poarte o discuţie pe această temă cu federaţiile reprezentante ale studenţilor, pentru a rezolva această problemă nedemnă de un stat european.

UNSR nu consideră eficace lipsa de transparenţă şi cea de comunicare a Ministerului Tineretului şi Sportului şi se aşteaptă la schimbări rapide şi direct proporţionale cu aşteptările tinerilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.