Acasă Actualitate De ce nu sunt arestați preventiv Iliescu, Voican Voiculescu și Petre Roman...

De ce nu sunt arestați preventiv Iliescu, Voican Voiculescu și Petre Roman în dosarul Revoluției?

DISTRIBUIȚI

Criminalul Ion Iliescu este așteptat astăzi la Parchetul General pentru a fi pus sub acuzare pentru uciderea a mii de oameni în 1989. Deja Iliescu este judecat și în dosarul Mineriadei pentru fapte similare. Vrem să-l vedem în cătușe, să nu se aplica dubla măsură: găinarii sunt propuși pentru arestare preventivă, iar mahării ori fug în Costa Rica, ori sunt judecați în libertate.

Deja urmărirea penală a durat 29 de ani prin grija procurorilor Ilie Botoș, ieșit la pensie la 51 de ani și încasând lunar 24.000 de lei, și Dan Voinea, încasând 18.500 lei lunar. De ce nu e reținut Ion Iliescu? Are 88 de ani și cel mai probabil nu va trăi suficient cât să apuce să fie judecat și condamnat.

În urmă cu un an, procurorii anunțau că „din actele dosarului rezultă că pentru păstrarea puterii, prin acțiunile desfășurate și măsurile dispuse, noua conducere politică și militară instaurată după data de 22.12.1989 a determinat uciderea, rănirea prin împușcare, vătămarea integrității fizice și psihice, respectiv lipsirea de libertate a unui număr mare de persoane, fapte care se circumscriu condițiilor de tipicitate ale infracțiunii contra umanității prev. de art. 439 alin. 1 lit. a, g, i și k Cod penal cu aplic. art. 5 Cod penal.

Situaţia premisă a infracţiunii contra umanităţii referitoare la existenţa unui atac generalizat rezultă din numărul mare de localităţi în care au avut loc incidente armate cu consecinţele menţionate anterior. Din modul în care s-a produs acest atac reiese existenţa unui plan după care s-a acţionat, plan care a urmărit crearea unei stări de confuzie în rândul forţelor armate, prin divizarea conducerii Ministerului Apărării Naţionale şi difuzarea unor ordine, rapoarte şi informaţii false, scoaterea în stradă şi înarmarea populaţiei, respectiv crearea aparenţei unui „război civil” în care să se confrunte unităţi înarmate aparţinând Ministerului Apărării Naţionale şi Ministerului de Interne sau aceluiaşi minister, în scopul preluării puterii şi legitimării noilor lideri. În realizarea acestui plan s-a apelat la Televiziunea Română care a transmis comunicate alarmiste şi uneori false, la tăierea legăturilor telefonice şi aducerea la conducerea ministerelor de forţă a unor foste cadre militare loiale noii conduceri politico-militare, cu consecinţa generării unui „război” psihologic şi mediatic care a condus la producerea a numeroase victime.

În cauză, cercetările continuă cu privire la toate faptele care au făcut obiectul dosarului nr. 11/P/2014, inclusiv cu privire la faptele comise după data de 22.12.1989 pe întreg teritoriul ţării, conform dispozițiilor reținute în încheierea de confirmare a redeschiderii urmăririi penale în cauză.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.