Acasă Actualitate Decizia CCR privind completurile de 5 nu le-a ajutat: Udrea şi Bica...

Decizia CCR privind completurile de 5 nu le-a ajutat: Udrea şi Bica rămân arestate în Costa Rica

DISTRIBUIȚI

Elena Udrea și Alina Bica sunt arestate în Costa Rica din 3 octombrie. În acest interval celor două le-a fost deja respinsă câte o cerere de eliberare iar vineri noaptea (sâmbătă dimineață, ora României), tribunalul constituțional din Costa Rica a decis din nou ca Elena Udrea și Alina Bica să rămână în arest.
Înainte de decizia tribunalului, avocații costaricani au venit de urgență în România de unde au ridicat documente importante care au fost deja verificate de oficialii din Costa Rica. Jurnalistul Gustavo Fallas a vorbit săptămâna trecută la România TV despre procesul Elenei Udrea şi al Alinei Bica din Costa Rica.

„Vinerea aceasta ar putea fi o zi cheie în ceea ce privește încercările Elenei Udrea și ale Alinei Bica de a ieși din închisoarea din Costa Rica. Ele sunt închise din data de 3 octombrie când au fost reținute de INTERPOL. De ce ziua aceasta este importantă? Curtea Constituțională poate rezolva două acțiuni pe care ele le-au intentat pentru a fi libere. În cazul Elenei Udrea, ea a spus că în închisoarea în care se află, Vilma Curling, singura închisoare de femei din Costa Rica, nu are condițiile necesare pentru a putea avea grijă de fetița ei recent născută. De aceea le cere magistrațior constituționali să o lase în libertate. În cazul Alinei Bica, ei bine, ea a prezentat mai multe motive care nu au fost detaliate de Curtea Constituțională. Un factor foarte important care a intervenit este faptul că avocații Elenei Udrea și ai Alinei Bica au mers în România pentru a aduce documentele referitoare la o decizie recentă dată de Curtea Constituțională prin care se arată că toate sentințele din 2014 s-ar putea modifica. Ei au depus documentele la dosarul de aici și le vor folosi pentru a cere libertatea celor două. Actele au fost deja prezentate aici și verificate de Ambasadă”, a declarat jurnalistul Gustavo Fallas, la România TV. Însă decizia le-a fost nefavorabilă celor două condamnate.

Un alt element important în acest caz este că, la Tribunalul din Pavas, Alina Bica a cerut ca Elena Udrea să fie lăsată liberă. Conform jurnalistului, Bica ar fi spus „Lăsați-mă pe mine în închisoare, dar lăsați-o pe ea în libertate.”, judecătorii nu s-au lăsat impresionați. Dacă nu fugea, Udrea stătea acasă până făcea fetița un an și apoi începea executarea pedepsei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.