Acasă Actualitate Deși 77% dintre focarele de pestă porcină din Europa sunt în România,...

Deși 77% dintre focarele de pestă porcină din Europa sunt în România, incompetentul Daea nu a accesat bani europeni pentru combatere

DISTRIBUIȚI

Cu o evidentă inteligență situată sub medie, Petre Daea nu e impresionat de pesta porcină și declara la Antena 3, că de fapt, unii politicieni, pe care nu a dorit să-i numească, vor să transforme subiectul pestei porcine africane într-o „rampă de lansare politică”, deşi unii dintre ei sunt „chiar vegetarieni”. Așa se explică probabil faptul că România nu a cerut bani europeni pentru a combate pesta porcină africană care s-a răspândit în 12 județe. Autoritățile pot solicita chiar și decontarea a 50-70 la sută dintre cheltuielile pentru despăgubirea femierilor, însă Comisia Europeană nu a primit deocamdată nicio cerere oficială din partea României, în vederea acordării unui ajutor financiar suplimentar, pe fondul crizei.

Singurii bani europeni ajunși în România pentru epidemia de pestă porcină africană (PPA) sunt cei alocați direct de Comisia Europeană, din bugetul special pentru prevenția pestei porcine. E vorba de 1,2 milioane euro, alocați în perioada 2015-2018, relatează cursdeguvernare.ro.

 

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.