DISTRIBUIŢI
e-tva

Ordonanta de Urgenta 70/2024 prin care se introduce introduce sistemul de utilizare a decontului precompletat RO e-TVA a fost avizată negativ de catre Consiliul Economic si Social, care arata ca masura este inutila. Citește șiCECCAR șterge pe jos cu incompetenții Ciolacu și Boloș

CES arata in avizul negativ dat inainte de adoptarea OUG ca prevederile sunt de natura a determina o crestere a costurilor generale asupra mediului de afaceri. Mai mult, se poate constata ca este inevitabila si cresterea cheltuielilor bugetare prilejuite de alocarea unor resurse (tehnice si umane) necesare stabilirii diferentelor si corespondentei cu companiile: “E-decontul nu va aduce sub nicio forma venituri suplimentare la bugetul de stat sau cresterea conformarii. Pentru aceasta ar fi suficient sa fie utilizate instrumentele existente la aceasta data, reglementate de Codul de procedura fiscala”.

CES mai arata ca datele pe care organul fiscal le detine, din toate sursele de raportare ale agentilor economici, pot fi utilizate mai eficient in reducerea evaziunii fiscale prin instrumente precum analizele de risc, includerea companiilor cu diferente fata de datele detinute de ANAF in controale inopinate, documentare sau fiscale.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.