Acasă Actualitate Deși garanta că Turcia este dispusă să schimbe proiectul mega-moscheii cu unul...

Deși garanta că Turcia este dispusă să schimbe proiectul mega-moscheii cu unul mai mic, muftiul refuză să mai discute cu presa

DISTRIBUIȚI

După ce presa românească a prezentat imaginile postate de autoritatea religioasă din Turcia cu viitoarea mega-moschee din București, Muftiul Cultului Musulman din România, Iusuf Murat a anunțat că ei nu au fost consultați. Proiectul va fi finanțat, în întregime, de guvernul turc, cu 3 milioane de Euro, pentru că minoritatea turcă din România nu are banii necesari. Muftiul credea în 22 mai 2017 că proiectul Turciei este prea grandios.
„Ne dorim un proiect specific culturii și civilizației musulmane din România, care să semene cu moscheea Carol I din Constanța. Ne dorim ceva modest care să simbolizeze existența noastră pe aceste meleaguri, nu un complex atât de mare. Partea turcă, de fapt colaboratorii noștri, sunt deschiși pentru orice modificare. Era frumos să știm și noi. Să nu înțeleagă societatea românească, și mai ales bucureștenii, că Muftiatul Cultului Musulman face ceva de capul lui. Tot ceea ce facem, facem printr-o colaborare cu Secretariatul de stat pentru Culte”, a precizat Muftiul Cultului Musulman din România pentru Evenimentul zilei.
Încercând să afle mai multe detalii despre cum evoluează proiectul mega-moscheii, ziarul Adevărul i-a solicitat muftiului explicații. Muftiul a refuzat să răspundă.
Peste 8000 de oameni s-au alăturat în calitate de reclamanți în procesul deschis de Cătălin Ioan Berenghi, Ioan Catalin Gornic, Calin Marincus si Todiras Octavian la Curtea de Apel. Berenghi susține că și alți români se alătură și se vor alătura procesului până la termenul de pe 8 septembrie 2017. Detalii AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.