Acasă Actualitate Deși obținerea statutului de membru în Consiliul de Securitate e obiectiv în...

Deși obținerea statutului de membru în Consiliul de Securitate e obiectiv în programul de guvernare, Fifor spune că Iohannis e de vină

DISTRIBUIȚI

„Obținerea de către România a mandatului de membru nepermanent în Consiliul de Securitate ONU, pentru perioada 2020-2021, reprezintă un obiectiv important de politică externă al României, inclus în Programul de guvernare 2017-2020.”, scrie în nota de fundamentare a HG nr. 377/25.05.2017.
După ce preşedintele a indicat declaraţiile politice iresponsabile privind mutarea ambasadei României la Ierusalim ca sursă a eşecului României de a obţine un loc de membru nepermanent în Consiliul de Securitate al ONU, preşedintele Consiliului Naţional al PSD, senatorul Mihai Fifor, aruncă vina asupra lui Iohannis, pe care îl acuză că nu a făcut destul pentru atingerea acestui deziderat.

„În realitate, președintele Klaus Iohannis poartă cea mai mare parte din vină, în calitate de șef al diplomației românești, pentru eșecul privitor la obținerea locului de membru nepermanent al României in Consiliul de Securitate al ONU. Trimiterea unor scrisori, ceea ce i se pare un mare merit, nu echivalează cu declarații publice oficiale și nici cu solicitări clare în foruri care ar fi putut face diferența. De ce președintele Iohannis nu a abordat subiectul la recentul Summit de la Sibiu? Dacă ar fi făcut asta, măcar in întâlniri bilaterale, ar fi putut obține voturi în plus.
Președintele Iohannis nu a cerut acest lucru nici de pe peluza Casei Albe, unde a avut onoarea, în numele României, sa susțină o conferință de presă împreună cu președintele SUA, Donald Trump.”, scrie Fifor pe Facebook.

România a pierdut, vineri, în fața Estoniei, un loc de membru nepermanent în Consiliul de Securitate al ONU! La primul vot, România a obţinut 78 de voturi, iar Estonia 111, din cele 129 necesare. La reluarea votului, Estonia a avut 132 de voturi, iar România 58.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.