Home Actualitate Deși tatăl care l-a crescut a fost turnător plătit la Securitate, Tăriceanu...

Deși tatăl care l-a crescut a fost turnător plătit la Securitate, Tăriceanu îi acuză cu tupeu pe USR-iști că sunt conectați cu fosta poliție politică

DISTRIBUIŢI

Moţiunea simplă „26 mai vă cere demisia, domnule Meleşcanu!” iniţiată de 34 de senatori PNL, USR şi PMP, a fost respinsă marţi de coaliția PSD-ALDE-UDMR. Din nou penibil, Călin Popescu-Tăriceanu a lansat în plenul Senatului acuzații la adresa parlamentarilor USR, după modelul „hoțul strigă hoții!”: „Dumneavoastră, cei de la USR, care sunteţi într-o bună prietenie cu PLUS-ul, care are legături cunoscute cu oamenii din fosta Securitate şi cu copiii lor, probabil că aveţi informaţii ceva mai multe, pe care noi nu le avem. Asta e realitatea!”. Tăriceanu a povestit într-un interviu că în copilăria sa timpurie, mama sa nu se descurca cu banii. „În copilărie, Tăriceanu s-a mai confruntat cu o lipsă: cea a tatălui biologic, despre care până astăzi nu se ştie nimic. Mama fostului premier, Alexandrina Louise, a divorţat de tatăl lui Călin şi s-a căsătorit cu Dan Amedeo Lăzărescu, istoric şi liberal. După anul 2000, liberalul a recunoscut legăturile sale cu Securitatea.”, scria acum câțiva ani ziarul Adevărul.

Lăzărescu a încasat sume mari de bani de la Securitate pentru turnătorii.

Istoricul Mădălin Hodor, care lucrează la Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS), a anunțat că după consultarea dosarului lui Lăzărescu, Tăriceanu va vedea ”ce însemna să distrugi vieți și sa fii o unealta pe bani a Securitatii”.

Jurnalistul George Roncea a dezvăluit în ziarul Curentul în octombrie 2007 pentru ce era plătit Lăzărescu de fosta Securitate.
„Pe vremea când Tăriceanu făcea reclamă la ciorapii Adesgo, ca fotomodel al Casei de Modă Venus a celebrei Zina Dumitrescu, Dan Amedeo Lăzărescu, tăticul adoptiv al fotomodelului lucra pentru DSS (Departamentul Securităţii Statului) şi avea ca sarcini de serviciu supravegherea activităţilor iredentiste maghiare. Cunoscut mason, beneficiind de contacte la nivel internaţional, Amedeo Lăzărescu bătea lumea în lung şi în lat, în goană după agenţii maghiari care îşi făceau de cap pe toate meridianele.

Activitatea sa a fost încununată de un neaşteptat succes, dacă ne gândim la actuala orientare a fiului să vitreg, ajuns partener de firmă cu binecunoscutul spion maghiar Rudas Erno. Faptul că Tăriceanu s-a căsătorit a 4-a oară la Budapesta, trecând şi la catolicism, că a servit interesele statului maghiar ca nimeni altul, dacă ne gândim doar la cazul Fundaţiei Gojdu, în care Budapesta a fost servită la tavă ar putea să fie doar coincidenţe. Pe de altă parte, când atât fiul cât şi tatăl au treabă cu interesele maghiare, unul pe dos şi altul pe faţă, chestiunea devine chiar un subiect de interes naţional, mai ales având în vedere poziţia de acum a fiului.

Un psihiatru contactat de redacţia -Curentul- ne-a explicat că deseori fiii aflaţi în relaţii conflictuale cu taţii lor îşi asumă traiectorii în viaţă complet opuse tatălui. Ar mai fi şi o altă variantă, pe care ne-a oferit-o un specialist al contraspionajului, care a lucrat intens pe zona maghiară şi care ne-a sugerat că există un procedeu al -întoarcerii-, al -răsucirii- şi transformării în agent dublu căruia s-ar putea să-i fi căzut victimă tatăl lui Tăriceanu.

Tăriceanu a ieşit -pe sticlă-, cu ani în urmă, în faţa naţiunii şi a oferit o explicaţie confuză asupra relaţiei cu tatăl său: -Dan Amedeo Lăzărescu nu a fost tatăl meu vitreg. A fost soţul mamei-. Pe de altă parte mama sa, Angela Atanasiade-Lăzărescu afirma, în presa centrală, despre soţul ei: -Era un om foarte delicat şi a avut o influenţă foarte bună asupra fiului meu-. Nu avem cum să ştim cu exactitate care o fi fost influenţa tatălui asupra fiului său manechin, ştim însă că Amedeo Lăzărescu scria în 1990 în ziarul -Liberalul- că -federalismul este unicul drum pe care România trebuie să meargă- amintind astfel asocierea cu una dintre temele centrale ale discursului public al UDMR, care a tot promovat ideea împărţirii României pe regiuni.

Dacă -soţul mamei sale- l-a instruit şi lansat în viaţa politică pe tânărul fotomodel pe astfel de coordonate, îmbrăţişând teme dragi UDMR, am avea poate o explicaţie a preferinţei lui Călin Popescu Tăriceanu pentru maghiari.”. Citește mai mult despre Legăturile dintre spionul maghiar Rudas Erno şi Călin Popescu Tăriceanu

3 ARII

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.