DISTRIBUIȚI
În ședința de joia trecută, Guvernul condus de Marcel Ciolacu a aprobat o ordonanță de urgență „privind instituirea unei măsuri cu caracter temporar de combatere a creșterii excesive a
prețurilor la unele produse agricole și alimentare”. Nota de fundamentare a ordonanței a fost elaborată de ministrul Agriculturii, Ionuț-Florin Barbu și de cel al Economiei, Ștefan Radu Oprea și avizată de viceprim-ministrul Marian Neacșu, de Ministrul de Finanțe Marcel Boloș, de ministrul de Externe Luminița Odobescu și de ministrul Justiției Alina Gorghiu.Analistul financiar Radu Georgescu atrage atenția asupra unei erori care a trecut neobservată și care le permite rețelelor de supermarketuri să crească prețurile:„In aceasta perioada este foarte important sa ai un contabil bun in familie sau in firma. Chiar si Guvernul are nevoie de un contabil bun.

In legea privind plafonarea preturilor s-a scris ca magazinele vor avea „ un adaos comercial maxim de 20% față de prețul de achiziție, la care se adaugă cheltuielile directe și indirecte ale comerciantului.
Pai din punct de vedere contabil, adaosul comercial este diferenta dintre pretul de vanzare si pretul de achizitie.
Asta este definitia din manualul de economie de clasa a 11
In ordonanta Guvernului s-au trecut si cheltuielile directe si indirecte.
Asta nu inseamna adaos comercial, ci marja neta.
In Romania niciun magazin nu are marja neta de peste 20%.
Media marjei nete pentru magazine este intre 5-10%.
Concluzie
Aceasta ordonanta nu va avea niciun efect.
Mai mult, magazinele vor putea sa creasca si mai mult preturile.”, scrie analistul financiar Radu Georgescu pe contul său de Facebook.
Radu Georgescu deține o firmă specializată în contabilitate, audit, taxe și analiza financiară, având o experiență bogată în conducerea departamentelor financiare pentru companii multinaționale.

1 COMENTARIU

  1. Un moment. Miniștrii (guvernul) nu mai răspund(e) în solidar? Poate ne lămurim dacă e doar răspundere politică, caz în care puterea judecătorească să decidă într-o singură înfățișare, la cererea oricui, fuziunea psdnl.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.