Acasă Actualitate Plafonarea adaosurilor comerciale la produsele alimentare îi va dezavantaja masiv pe producătorii...

Plafonarea adaosurilor comerciale la produsele alimentare îi va dezavantaja masiv pe producătorii români

DISTRIBUIȚI

Deputatul USR Claudiu Năsui, fost ministru al Economiei, critică ordonanţa de urgenţă pentru plafonarea adaosului comercial la o serie de produse alimentare, aprobată astăzi de Guvernul Ciolacu.

Fostul ministru al Economiei consideră că această ordonanţă nu doar că nu va ajuta pe nimeni, dar îi va chiar dezavantaja pe producătorii români.

„Ceea ce vrea să facă domnul Ciolacu prin plafonarea adaosurilor comerciale nu va rezolva preţurile la consumator, ele nu vor scădea, dar, în schimb, îi va dezavantaja masiv pe producătorii români. De ce? Pentru că, dacă vor vrea să-şi conserve marjele de adaos comercial, marile lanţuri n-au decât să evite producţia locală. N-au decât să-şi facă o firmă în afara ţării prin care pot face achiziţii de la producători din afara ţării, unde domnul Ciolacu nu poate plafona niciun adaos, şi să importe în România”, a declarat Claudiu Năsui.

Deputatul USR a atras de asemenea atenţia că, în ciuda intenţiei Guvernului de a reduce preţurile, prin adoptarea unor astfel de măsuri, costurile pentru români vor creşte.

„Practic, este o lege care nu va reduce preţurile. În schimb, va oropsi producătorii locali, care sunt şi aşa extrem de chinuiţi de toate taxele şi impozitele pe care le-au pus domnul Ciolacu şi PSD şi PNL şi toată camarila lor. Toate aceste reglementări absurde nu fac decât să crească costurile pentru toţi românii. Analfabetismul economic naşte monştri”, a conchis deputatul Claudiu Năsui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.