Acasă Actualitate Guvernul mai fură o lună medicilor: ordonanța prevede data de aplicare 1...

Guvernul mai fură o lună medicilor: ordonanța prevede data de aplicare 1 august

DISTRIBUIȚI

Pe ordinea de zi a ședinței Guvernului de vineri figurează ordonanța de urgență promisă medicilor a se aplica de la 1 iulie prin care fiecare doctor care efectuează cel puțin două gărzi pe lună în plus față de cea obligatorie va primi 585 de lei pe lună, doar că data de aplicare acum a devenit 1 august.

Fiecare din sumele de mai jos sunt brute, astfel că 58,5% din valoare merge în buzunarul cadrului medical și 41,5% merge la buget, reprezentând CAS, CASS și impozit pe salariu.

„Începând cu data de l august 2023, personalul de specialitate medico-sanitar care efectuează gărzi în baza unui contract individual de muncă cu timp parțial pentru activitatea prestată în linia de gardă și personalul de specialitate medico-sanitar și auxiliar-sanitar care asigură asistența medicală, beneficiază și de o indemnizație lunară stabilită în cuantum brut după cum urmează:
a) 500 lei pentru medicii specialiști și primari care efectuează lunar o gardă în afara normei legale de bază;
b) 1000 lei pentru medicii specialiști și primari care efectuează lunar cel puțin 2 gărzi în afara normei legale de bază,
c) 500 lei pentru biologii, chimiștii și biochimiștii care efectuează lunar cel puțin 2 gărzi;
d) 500 lei pentru asistenții medicali, tehnicieni de radiologie şi imagistică licenţiati, asistenți medicali de laborator clinic licenţiați, licenţiați în balneofiziokinetoterapie şi recuperare, asistenți medicali dentari licenţiati, asistenți medicali de profilaxie dentară licenţiați, asistenți medicali licenţiați în nutriţie şi dietetică, moaşe, surori medicale, indiferent de nivelul studiilor;
e) 100 lei pentru fiecare zi lucrată în zilele de repaus săptămânal, sărbători legale şi în celelalte zile în care, în conformitate cu reglementările legale în vigoare nu se lucrează, dar nu
mai mult de 300 lei lunar pentru toate categoriile de personal, cu excepția celor prevăzute la lit. ac)”. se arată în textul de OUG.

Citiți AICI textul integral al ordonanței și AICI textul Notei de fundamentare.

2 COMENTARII

  1. E bine sa se dea liber la injectia mortala de buna voie, sinucidere medicala asistata si vom obtine shenghen, fiecare e cu dorinta lui. Asa e in alte tari spre care plecam.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.