Acasă Actualitate „Diafana” Carmen Dan scapă de polițiștii care nu vor să i se...

„Diafana” Carmen Dan scapă de polițiștii care nu vor să i se supună retrăgându-le certificatul ORNISS

DISTRIBUIȚI

Zeci de polițiști au rămas fără certificatul care le permitea accesul la informații clasificate, iar după retragerea certificatului ORNISS (Oficiul Registrului National al Informatiilor Secrete de Stat) cei cu funcții de conducere au fost schimbați și puși la dispoziție, au declarat pentru G4Media.ro surse din ministerul de Interne. Potrivit acestor surse, metoda retragerii certificatului a început să fie utilizată pe scară largă de la începutul anului 2018, fiind mult mai eficientă decât alte proceduri disciplinare care pot fi atacate, se aplică gradual și durează.

Certificatul de securitate sau autorizaţia de acces îşi încetează valabilitatea şi se va retrage în următoarele cazuri:
a) la solicitarea ORNISS;
b) prin decizia conducătorului unităţii care a eliberat certificatul/autorizaţia;
c) la solicitarea autorităţii desemnate de securitate competente;
d) la plecarea din unitate sau la schimbarea locului de muncă al deţinătorului în cadrul unităţii, dacă noul loc de muncă nu presupune lucrul cu astfel de informaţii secrete de stat;
e) la schimbarea nivelului de acces.
La retragerea certificatului de securitate/autorizaţiei de acces, în cazurile prevăzute mai sus la literele a-d, angajatului i se va interzice accesul la informaţii secrete de stat, iar conducerea unităţii va notifica despre aceasta la ORNISS.
După luarea deciziei de retragere, unitatea va solicita ORNISS înapoierea exemplarului 2 al certificatului de securitate/autorizaţiei de acces, după care va distruge ambele exemplare, pe bază de proces-verbal.
”Nu sunt indicate motivele, nici articole din lege care stau la baza retragerii certificatului. Această informare vine secret de serviciu, nu este adusă la cunoștința persoanei vizate. Nu există nici o modalitate de apărare”, a declarat pentru G4Media.ro unul dintre polițiștii vizati de această acțiune. Citește integral la G4Media.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.