Acasă Actualitate Diana Nemeș vrea să nască în libertate. Partenera lui Codruț Marta și...

Diana Nemeș vrea să nască în libertate. Partenera lui Codruț Marta și Sorin Blejnar a cerut eliberarea din arest

Diana Nemeș – cercetată în dosarul de evaziune fiscală de peste 15 milioane de euro, alături de soțul său, Radu Nemeș, de fostul șef al ANAF Sorin Blejnar și de Codruț Marta – a cerut vineri la instanța supremă eliberarea din arest. Ea a arătat că este însărcinată în luna a opta și că nu s-a sustras urmăririi penale.

Instanța supremă a dezbătut, vineri, contestația Dianei Nemeș împotriva încheierii Curții de Apel București prin care un judecător de drepturi și libertăți a confirmat măsura arestării preventive în cazul acesteia. Ea a fost extrădată în urmă cu câteva zile din SUA, unde se stabilise împreună cu soțul și cei doi copii ai lor. Avocații Dianei Nemeș au arătat că aceasta nu s-a ascuns niciodată de organele de urmărire penală, nu a contestat procedurile de extrădare, a dat declarații complete și are o atitudine sinceră și de colaborare. Apărătorii femeii au mai arătat că Diana Nemeș nu a avut nicio contribuție la faptele cercetate de Direcția Națională Anticorupție și că a ieșit din societatea soțului ei cu un an de zile înainte de începerea urmăririi penale.

Avocații au precizat că, până la acest moment, niciun alt inculpat din dosar nu are vreo măsură preventivă pe numele său, iar o femeie însărcinată în luna a opta nu poate reprezenta un pericol social. Ei au mai arătat că Diana Nemeș a plecat în SUA cu trei săptămâni înainte de arestare și că a făcut-o în scop turistic, pentru cei doi copii minori, și nu s-a ascuns, așa cum susțin anchetatorii.

Avocații au menționat că cei doi copii ai femeii sunt în România, iar ea urmează să nască, astfel că nu s-ar putea sustrage de la urmărirea penală.

De cealaltă parte procurorul DNA prezent în instanță a arătat că Diana Nemeș știa că e urmărită penal în România și nu s-a întors în țară de frică. „Practic, a recunoscut că a preferat să se ascundă, iar sarcina nu justifică luarea unei alte măsuri preventive”, a arătat magistratul DNA.

În ultimul cuvânt, Diana Nemeș a spus că revenirea ei în țară a durat mult pentru că a dorit să-și aducă și copiii în România și că ea dorește să fie alături de ei.

Judecătorii instanței supreme urmează să stabilească dacă Diana Nemeș va fi cercetată în continuare în stare de arest.

Un judecător de drepturi și libertăți de la Curtea de Apel București a confirmat, miercuri, măsura arestării preventive pentru 30 de zile pe numele Dianei Nemeș și a stabilit ca aceasta să se afle în detenție în perioada 7 mai – 5 iunie.

Magistratul a respins ca nefondată cererea acesteia de înlocuire a arestului preventiv cu arestul la domiciliu. Decizia de miercuri nu este definitivă și a fost contestată la instanța supremă.

Miercuri, Diana Nemeș a fost preluată din Statele Unite ale Americii de o escortă a Poliției Române și a fost adusă la București. Ea a fost arestată de autoritățile judiciare din SUA, în baza cererii de extrădare transmisă, prin intermediul Biroului Interpol din cadrul Poliției Române, în localitatea Yelm, statul american Washington. Un judecător de la un tribunal federal din SUA a semnat luni ordinul de extrădare a Dianei Nemeș în România, unde împreună cu Radu Nemeș, soțul ei, este acuzată de evaziune fiscală, potrivit site-ului Seattleepi.com. În cazul lui Radu Nemeș, nu există încă o hotărâre judecătorească, acesta contestând extrădarea. Cei doi sunt acuzați că au conspirat împreună cu oficiali guvernamentali români în vederea comiterii unei evaziuni fiscale, conform site-ului citat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.