Acasă Politic Blaga: președintele Băsescu încearcă să rupă PDL a doua oară

Blaga: președintele Băsescu încearcă să rupă PDL a doua oară

DISTRIBUIȚI

 

Președintele PDL, Vasile Blaga, susține, pe Facebook, că președintele Traian Băsescu încearcă să rupă PDL a doua oară prin ceea ce susține, în folosul PSD și PMP, iar șeful statului încearcă să convingă că românii „mor de nerăbdare” să o voteze pe Elena Udrea, dar analizele arată contrariul.

 

Comentând declarațiile președintelui Traian Băsescu în legătură cu PDL, Vasile Blaga a precizat că PDL, cu toate numele sale anterioare, este un partid anti-PSD de 22 de ani, cu excepția perioadei de guvernare din 2009, impusă de Traian Băsescu, arătând că atunci el s-a opus prin vot în forurile interne ale partidului. „PDL, cu toate numele sale anterioare, este un partid anti-PSD de 22 de ani. Cu o mică excepție, guvernarea începută în 2009, impusă de președintele Băsescu și căreia m-am opus prin vot în forurile interne ale partidului. PDL nu are un pact cu PSD, domnul președinte are”, a arătat Blaga.

 

El a mai spus că PDL va ataca PSD cu argumente și nu va ajunge la atacuri la persoană pentru a nu deteriora discursurul public. „PDL va ataca totdeauna PSD cu argumente și nu va ajunge la atacuri la persoană. Nu vrem să participăm la deteriorarea discursului public”, a adăugat Blaga.

 

„Prin tot ceea ce susține astăzi, domnul președinte încearcă, în fapt, să rupă PDL a doua oară. Iar acest lucru nu poate ajuta decât PSD și partidul Elenei Udrea. Elena Udrea este, pentru domnul președinte, mai importantă decât PDL”, a mai spus liderul PDL.

 

În privința criticilor aduse de Traian Băsescu la adresa sa, Blaga a menționat referendumul din 2012 de suspendare a șefului statului, când strategia PDL a dus la respingerea lui. „Referitor la lipsa mea de viziune, invocată de dl președinte, o să îi reamintesc că este exact cea care a permis ca dânsul să mai fie astăzi președinte. Referendumul din 2012 ar fi condus la demiterea sa dacă PDL nu insista, în discuții lungi și aprinse, să se recurgă la boicot”, a mai arătat Blaga.

 

Liderul PDL s-a referit și la sondajul american comandat de PMP care arată că acest partid a depășit PDL în preferințele electoratului. „Sondajul american pe care dl președinte l-a comentat cu atâta siguranță nu este altceva decât o producție Disney. Dl președinte încearcă să ne convingă pe toți că românii mor de nerăbdare să o voteze pe Elena Udrea. Analizele noastre arată contrariul”, a mai menționat Blaga.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.