Home Actualitate Didier Raoult: e posibil ca într-o lună să nu mai existe cazuri...

Didier Raoult: e posibil ca într-o lună să nu mai existe cazuri în țările cu climă temperată conform evoluției din Marsilia

DISTRIBUIŢI

COVID-19 ar putea fi o boală sezonieră, astfel că este posibil ca ”într-o lună să nu mai existe cazuri de coronavirus în majoritatea țărilor temperate”, susține medicul francez Didier Raoult, director al Institutului de Boli infecțioase din Marseille, devenit celebru în ultima perioadă după ce a folosit cu succes un tratament bazat pe combinația dintre hidroxiclorochină (un derivat mai puțin toxic al clorochinei, medicament anti-malarie) și azitromicină (un antibiotic utilizat în pneumonia bacterială) în cazul pacienților cu COVID-19, informează Le Parisien în ediția de astăzi, citat de B1.ro.

Medicul a lansat ipoteza potrivit căriea COVID-19 este o boală de sezon, bazându-se pe faptul că în Marseille se înregistrează o „scădere constantă a numărului de cazuri diagnosticate și a numărului de cazuri internate în terapie intensivă”. Astfel, Raoult susține că orașul său se află „pe un val descendent” al îmbolnăvirilor cu noul coronavirus.

„Dacă lucrurile continuă astfel, una dintre posibilitățile luate în calcul în cazul acestei boli, aceea că este una sezonieră, se confirmă. (…) Este posibil ca în termen de o lună să nu mai existe cazuri de COVID-19 în țările din zona temperată”, afirmă medicul într-un videoclip publicat pe canalul său de Youtube.

Pentru a veni în sprijinul ipotezei sale, directorul Institutului de Boli infecțioase din Marseille a mai precizat că „multe dintre bolile infecțioase sunt sezoniere”, iar „infecțiile virale respiratorii din țările din zona temperată sunt mult mai frecvente în sezonul rece și de obicei se opresc primăvara”.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.