Acasă Actualitate Din 15 mai se elimină portul măștii în aer liber și restricțiile...

Din 15 mai se elimină portul măștii în aer liber și restricțiile de circulație noaptea

DISTRIBUIȚI

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi, la Palatul Cotroceni, că a avut joi o discuţie despre pandemie, campania de vaccinare și despre măsuri de relaxare. Potrivit acestuia, din 15 mai se elimină portul măştii în exterior. De asemenea, se vor elimina restricţiile de circulaţie pe timp de noapte, dar şi cele legate de programul magazinelor.

„A fost prea multă suferință în România și-mi pare rău pentru toți cei care au suferit de pe urma acestei boli. Trebuie să ne amintim și de medici, personalul medical, ei au fost eroii noștri. Le datorăm mulțumiri”, a spus Iohannis.

Şeful statului a avertizat că încă nu se poate spune că pandemia s-a sfârşit: „Vedem că pandemia s-a redus un pic, dar trebuie să ne fie foarte fie clar că suntem în pregătiri pentru românia post-pandemică. Pandemia nu se va termina mâine, nu se va termina pe 1 septembrie. România post-pandemie trebuie să fie România în care implementăm reformele„.

„Am elaborat calendarul care cuprinde aceşti paşi până la 1 septembrie, urmând ca la sfârşitul verii să avem o evaluare pentru a stabili măsurile pentru toamnă. Aceste măsuri sunt condiţionate de evoluţia pandemiei şi de gradul de vaccinare. Dacă vrem mai multă relaxare, trebuie să ne vaccinăm. Atât de simplu este. Prima etapă va avea loc în 15 mai, următoarea etapă este 1 iunie, pe urmă 1 august„, a anunţat Iohannis.

Klaus Iohannis a dat şi câteva exemple de măsuri de relaxare care intră în vigoare la 15 mai:

– Se elimină portul măştii în exterior, cu câteva excepţii, cum ar fi pieţele târgurile sau staţiile de transport public.

– Eliminarea restricţiilor de circulaţie noaptea şi simultan se elimină orice restricţii asupra programului agenţilor comerciali.

– Activităţile sportive în aer liber vor fi posibile cu 25% din locurile de spectatori ocupate.

„Avem peste 100.000 de persoane care se vaccinează. Este nevoie de mai mult, de mult mai mult dacă vrem să ieșim din pandemie. Trebuie să ne vaccinăm.

Am stabilit niște ținte de vaccinare. Ne propunem ca la 1 iunie să fie 5 milioane de persoane vaccinate, la 1 iulie 6 milioane și la 1 august 7 milioane. Am pregătit un calendar cu măsuri de relaxare. Ne pregătim de relaxare„, a spus Iohannis.

3 COMENTARII

  1. Tot de pe 14 mai se elimina cenzura comu ista din ziarele romanesti. Eysune presei noastre ca la 30 de ani de la Revolutia din 1989 aplica aceleasi metode ca pe vremea lu ceausescu !

    • Errata ziar comu ist rrrom inesc: În paragraful de mai sus, la finalul rîndului 1, în loc de „Eysune” se va citi „Rușine”! Greșeala a apărut la în cursul procesului de tipărire a textului pe ecranu’ zmărfonelui, știut fiind că literele reșpektive sunt poziționate pe taste alăturate: „R” lîngă „E”, „u” lîngă „y”, „i” lîngă „u”. Menționăm că pe această bază nu poate fi încălcat principiul prezumției de nevinovăție, ce rămîne valabil pînă la proba contrarie oferită de „presa noastră” cea fudulă.

  2. Propun introducerea măștii chinezești neconforme în portul popular tradițional romînesc, tot așa cum în portul oltenesc am introdus cojoacele îmblănite bucovinene (de ambe sekse), botoșeii negri de damă ardelenești, cizmele negre bărbătești ardelenești, fodorii ungurești-săsești, și firul de aur bizantinesc emperial. Hotărîrea va fi adoptată sau adopmamă mîine, în ședința patrihotică a Consiliului de Menestreli, cîți or mai fi…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.