Acasă Actualitate SIIJ demontează minciuna A3 și RTV: până azi nu s-a putut stabili...

SIIJ demontează minciuna A3 și RTV: până azi nu s-a putut stabili diferența de voturi între Tudorache-Diamant și Clotilde Armand

DISTRIBUIȚI

În regim de Breaking News, Antena 3 și România TV au titrat „pe surse” informația falsă că polițiștii au finalizat numărătoarea voturilor din Sectorul 1 și că Tudorache are 1000 de voturi în plus față de Clotilde Armand. Printr-un comunicat oficial, Parchetul General infirmă știrea celor două televiziuni, abonate de Tudorache la banii publici din Sectorul 1.

„Stadiul cercetărilor în dosarul alegerilor din Sectorul 1 București – SIIJ – PÎCCJ

Având în vedere numeroasele solicitări ale jurnaliștilor, Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este abilitat să aducă la cunoştinţa publicului următoarele:

În cauza privind alegerile locale din Sectorul 1 București, aflată în instrumentarea Secției pentru infracțiunilor din justiție, activitățile dispuse de procurorul de caz prin ordonanța din data de 5 februarie 2021 nu au fost finalizate, Direcția Generală de Poliție a Municipiului București solicitând motivat prelungirea termenului stabilit pentru aducerea la îndeplinire a tuturor obiectivelor fixate.

Luând în considerare complexitatea procedurilor și volumul mare de muncă pe care îl implică, procurorul de caz a aprobat solicitarea menționată și a fixat un nou termen de finalizare, respectiv 1 august 2021.

Menționăm că din verificările efectuate nu s-a putut stabili diferența de voturi între candidați, nefiind finalizate activitățile dispuse de către procuror.

Pe măsura derulării cercetărilor vom comunica informații suplimentare, în limitele impuse de Codul de procedură penală și de Ghidul de bune practici privind relația sistemului judiciar cu mass-media, aprobat de Plenul Consiliului Superior al Magistraturii prin Hotărârea nr. 197 din 17 septembrie 2019.”, a transmis procurorul general.

2 COMENTARII

  1. Am si eu o intrebare pentru”Curentul”apropo de Romania Tv si patronul lor Sebastian Ghitza(daca mai le este patron in acte nu stiu dar faptic se pare ca este),deci ce vreau sa va intreb este daca omul asta a fost condamnat definitiv in vreun dosar si daca acum este in Romania pentru ca pe la televiziuni poate s-a spus dar eu nu stiu nimic si ca mine poate mai sunt si alti romani curiosi nu ca i-ar dori cineva raul.

    • Nu numai că nu a fost condamnat, chiar a fost achitat defintiv dar mai sunt fapte încă la DNA în cercetare și deci nu vine în România, stă în Serbia. Deocamdată nu mai e niciun mandat de arestare/căutare pe numele lui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.