Acasă Actualitate Directoarea din MS responsabilă de fiasco-ul de la rezidențiat e Marilena Chivu,...

Directoarea din MS responsabilă de fiasco-ul de la rezidențiat e Marilena Chivu, plătită cu peste 10.000 de lei lunar. Sinescu îi acoperă spatele

DISTRIBUIȚI

Marilena Chivu e ingineră ceea ce te-ar putea face să te gândești că e o persoană organizată, având în vedere că în cei 5 ani de facultate a învățat cel puțin un semestru despre „organizarea întreprinderii”. Dar Chivu e o catastrofă după cum am arătat în articolul  Cum se viciază la Ministerul Sănătății examenul pentru medic specialist și în articolul „Meritocrație”: Daniela Bartoș a examinat rezidenții și tot ea a rezolvat și contestațiile. Cu toate astea, statul român a găsit de cuviință să îi acorde persoanei fără studii medicale Ordinul Meritul Sanitar care se conferă pentru „contribuţia deosebitã în cercetarea şi practica medicalã, pentru serviciile aduse la îmbunãtãţirea stãrii de sãnãtate a populaţiei, pentru priceperea, grija şi devotamentul arãtate în îngrijirea bolnavilor”.

Marilena Chivu este acum Director General în Ministerul Sănătății la Centrul de resurse umane în sănătate publică și încasează lunar 10098 lei. Din poziția pe care o ocupă, conform ordinului nr. 1163/5313/2017 Chivu este cea care a semnat referatul de aprobare privind aprobarea Metodologiei pentru desfăşurarea concursului de rezidenţiat pe loc şi pe post în medicină, medicină dentară şi farmacie, sesiunea 19 noiembrie 2017. Totodată Centrul de resurse umane în sănătate publică a fost desemnat să ducă la îndeplinire prevederile din ordinul comun al miniștrilor Sănătății și Educației.

Imediat după ce presa a relatat că se încalcă metodologia de corectare pe loc a tezelor, rectorul UMF, Ioanel Sinescu a făcut turul televiziunilor explicând abradacabrant: „Știm foarte bine că tehnologia informatică nu este mereu perfectă. Când dvs trimiteți un mail cuiva, e posibil să ajungă incomplet”, a declarat prof. univ. dr. Ionel Sinescu, la Digi24.”
Sinescu probabil confundă poșta electronică cu cea din timpul PCR (pile-cunoștințe-relații) când Securitatea desfăcea plicurile și citea conținutul. Atunci se putea întâmpla ca la destinatar să ajungă plicul cu conținutul incomplet sau chiar gol. Dar mailuri care să ajungă incomplet la destinatar…

Chirurgul Marius Uscatu a explicat plastic situația de la rezidențiat: „Înveți.
Și tot înveți. Și plângi.
Ești un simplu medic, nu ai “sânge albastru” de UMF-istan. Nu poți ajunge specialist decât cu o notă bună la rezidențiat.
Și înveți.
Uneori ajungi la Urgente, epuizat fizic si psihic.
În timpul ăsta, colegii tăi, fiii și fiicele profesorilor din UMF, râd de tine, umplu terasele și cluburile de fițe.
Ei nu învață, că nu au nevoie de rezidențiat: mămica sau tăticu’ le-au pregătit locurile călduțe din UMF.
Și înveți…și ei râd de tine….
Iar după 20 de ani, ei, șmecherii de UMF-istan, sefi de clinici si decani, organizează un nou rezidențiat.
Tot pentru fraierii care învață.
De data asta, fraierii sunt copiii celor furați la rezidențiatul din 1996.
Și tu înveți.
Iar cercul se închide: după 20 de ani, tot UMF-istanul conduce destinele medicinei românești.
Și îți spui: pentru ce am învățat, noi și copiii noștri?”

Așteptăm răspunsurile lui Bodog și Sinescu.

4 COMENTARII

  1. Nu vreau sa iau apararea numanui,dar, cind am avut intrebari la care nu-mi raspundea nimeni concret, pt ca nu stiau, am aflat un raspuns clar, concis si corect de la d.na Chivu.

  2. Corect. Si eu am aflat precis cât trebuie și unde ca să te muți dup-aia pe ce specialitate vrei chiar dacă ai luat doar 500 pcte din 920 la rezidențiat.

    Nu-mi asum nici-o raspundere pentru acest comment. Să și-o asume ăia care au deschis secțiunea de comment-uri. Sau vă 💩-ți pe voi de frică?

  3. este normal , tb. sa ai nota buna la rezidentiat ca sa ajungi medic specialist. pe timpuri medicina erea cea mai serioasa facultate unde se intra f.ff.greu ,multi incercau de 4,5,6 ori ca sa ajunga medic. in ziua de azi invatamantul medical superior sufera o transformare in rau , din rau in mai rau……vor sa fie medici toti neaveniti, locuri cu bani , note mici la admitere si cand termina la fel.la rezidentiat i-au tot note mici dar vor sa fie medici …..nu se poate daca nu esti de 9 s-au 10 nu ai ce cauta in medicina , se lucreaza cu si pe OM, NU POTI SA DAI RATEURI. din fericire medicina militara a ramas la fel de serioasa, ca in timpurile vechi, locuri putine, bucuresti si tg. mures 10 -15 locuri , note f. mari , concurenta acerba , probe eliminatorii , INTRA LA MM NUMAI CREMA . FELICITARI MAN-ULUI !!!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.