Home Actualitate Directorul General al ASSMB pare că încearcă s-o concedieze pe avertizoarea de...

Directorul General al ASSMB pare că încearcă s-o concedieze pe avertizoarea de integritate Lavinia Coțofană

DISTRIBUIŢI

Tot mai criticat de presă ba pentru angajarea fără concurs a mai multor pile, ba pentru acordarea de contracte unor firme apropiate, ba chiar și pentru că și-a decontat cheltuielile cu mașina proprie din banii bucureștenilor, pe 5 noiembrie 2020, Directorul General al ASSMB, Vasile Apostol, trimite o adresă tuturor spitalelor din subordinea Primăriei Capitalei în care cere evaluarea individuală a activității personalului suport repartizat în spital, cerând totodată să i se comunice activitatea desfășurată de aceștia, programul de lucru, „dacă au existat stări conflictuale manifestate prin comportament sau prin refuzul și neândeplinirea(sic!) sarcinilor stabilite conform anexei la fișa de post” și dacă au avut abateri de la regulamentul intern „prin desfășurarea altor activități în interes personal sau altele decât cele din CIM. Cum adresa este de o stupizenie desăvârșită de vreme ce personalul suport este format din angajați ai ASSMB și toate informațiile cerute trebuiau deja să existe la dosarele de personal ale acestora, am încercat să aflăm ce se ascunde în spatele adresei. Surse din ASSMB ne-au declarat că Apostol vrea să o concedieze astfel pe fosta judecătoare Lavinia Coțofană care este consilier juridic la ASSMB, făcând parte din personalul suport al Spitalului Colțea, pentru ca aceasta să nu fie numită în locul lui.
Conform legislației în vigoare, atunci când Apostol va fi revocat din funcția pe care o ocupă interimar, lucru care se va întâmpla în curând, în locul lui va fi numit un alt interimar din rândul angajaților ASSMB. Și cum în ultima perioadă s-a răspândit tot mai mult zvonul că Lavinia Coțofană va fi persoana desemnată ca interimar de noua administrație a Capitalei pentru a organiza concursul pentru director general al ASSMB, oamenii din ASSMB cred că acesta e motivul pentru care Apostol o vrea plecată din instituție.
L-am rugat pe Vasile Apostol să aibă amabilitatea să ne confirme sau infirme informația că încearcă epurarea celor care ar putea fi numiți în locul lui, iar acesta ne-a răspuns: „Doamne Dumnezeule, dar n-am făcut niciodată așa ceva”. Mai avea puțin și se și jura că nu.
Asta deși cu două zile înainte de discuția noastră telefonică, Apostol convocase toți șefii de servicii la o ședință în care le spusese, deși nu era adevărat, că Nicușor Dan l-a reconfirmat în funcție și că i-a dat mână liberă să dea afară pe cine vrea.
Noi credem că „pe cine vrea” înseamnă exact Lavinia Coțofană, cu statut de avertizoare de integritate dat de Parlament și care cu doar două zile înainte de emiterea adresei, depusese o cerere de intervenție în procesul civil de la Tribunalul București în care o firmă belgiană dăduse în judecată Administrația Spitalelor pentru a obține peste 4,5 milioane de lei, reprezentând pretinse costuri suplimentare și penalități pentru reconstrucția Spitalului de copii „Gomoiu”, aferente contractului încheiat pe vremea lui Sorin Oprescu. Câțiva jurnaliști au solicitat tribunalului expertiza efectuată în acest dosar unde au fost descoperite supraevaluări și de peste 2.000% precum și lucrări nedecontate iar Apostol se grăbea ca instanța să rămână în pronunțare, plan năruit de cererea fostei judecătoare. Detalii AICI.
Cum Apostol pare că trăiește într-o realitate legislativă paralelă, îi reamintim că vânarea avertizorilor de integritate e interzisă de lege.

3 ARII

  1. Amsamblul…. Vai vai vai…. Cate greseli!! Cine sa fie de vina? Apostol mic care a lipsit de la scoala sau Apostol mare ca a semnat fara sa citeasca?

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.